Kent Haberleri

Kırıkkale Sulu Mağarası turizme kazandırılıyor!

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar sonucunda sona yaklaşıldı.

 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Keskin ilçesi Altıntaş Mahallesi Arzu Bayırı mevkisinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması hedefiyle Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından haziran da çalışmalar gerçekleştirildi.

 

Çalışmalar sonucunda yürüyüş yollarına ahşap korkuluk ve ışıklandırma yapılıp hizmet binası inşa edildi. Yatay olarak gelişen yarı doğal, yapay düden konumlu fosil mağara özelliği taşıyan yapıda bulunan çalışmalar kapsamında sona gelindi.

 

Milyonlarca yıl önce oluşan ve paleozoik döneme tarihlendirilen 285 metre uzunluğuna sahip 3 katlı mağaranın turizme kazandırılması amaçlanıyor. Erken Hristiyanlık döneminde kurşun çıkarıldığı düşünülen Kapadokya yolundaki mağaranın, Nevşehir'i hareketlendirmesi amaçlanıyor.

 

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, ulu Mağara'da Vali Yunus Sezer'in girişimleriyle çalışmalar gerçekleştireceğini açıkladı. 

 

Sulu Mağara'nın Keskin ve Kırıkkale için çok önemli bir değer olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, 'Burası Kapadokya yolu yakınında bir yer. Buradan geçen turistlerin Sulu Mağara'ya uğraması anlamında ilgili turizm şirketlerine ve acentelerine müracaat edildi. Valimizin öncülüğünde hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı. Şu anda restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılıyor. Daha medeni ve kullanılabilir şekle kısa zamanda gelecek.' dedi.