03 / 05 / 2024

Kırıkkale Üniversitesi akademik personel alacak!

Kırıkkale Üniversitesi akademik personel alacak!

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, inşaat  mühendisliği güz dönemi için Türk ve yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacak.   29-30 Haziran- 01 Temmuz 2011 tarihlerine kadar başvuru yapmaları gerekiyor....



Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen ilan şöyle;

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Kırıkkale Üniversitesi Enstitülerinin aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2011 -2012 öğretim yılı, Güz dönemi için Türk ve Yabancı uyruklu yüksek lisans ve doktora öğrencileri alınacaktır. Adayların 29-30 Haziran- 01 Temmuz 2011 tarihlerinde;

1.  ilgili Enstitüden alınacak başvuru formu

2.  Mezuniyet Not Belgesi sureti (Lisans/Yüksek lisans derslerinin başarı notlarını, kredilerini, mezuniyet not ortalamasını belirten belge) (4'lü sistemdeki noterin 10O'lü sistemdeki karşılıklarının da belirtilmesi gerekir.)

3.  ALES sınav sonuç belgesi sureti (Adayın başvuracağı programın puan türünden en az 55,000 standart tam puan alması zorunludur)  

4.  Doktora aday&n için ÜDS'den 55 standart tam puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan bu puan eşdeğeri puan almç olduğunu gösterir belge sureti (/abana uyruklu adaylar anadilleri dışında ingilizce, Almanca veya Fransızca dillerinin birinden)

5.  İki adet fotoğraf  

6.  Pasaport fotokopisi (Yabana uyruklu adaylar için)

7.  Ziraat Bankası Kınkkale şžubesi, 50574257-5001 no'lu hesaba 50.-TL başvuru üaefnin yattığına dair banka dekontu ile birlikte Enstitü Müdürlüklerine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.

Türk ve Yabancı uyruklu Yüksek Lisans adaylan için Yabancı dil sınavı 05 Temmuz 2011 salı günü saat 10.30'da; Yabana Uyruklu adayfenn Türkçe sevye dil sınavı 05 Temmuz' 2011 Salı günü saat 13,30'da yapılacaktır. KPDS, TOEFL, ÜDS ve IELTS dil sınavı belgeleri yabana dil giriş sınavına eşdeğer sayılır. Barajı geçen ve yabana dilden muaf olan adaylar 07 Temmuz 2011 perşembe günü saat 10.30'da müfekata alınacaktır.


İnşaat Bölümünden kontenjanları yüksek lisanstan dokuz, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanında yüksek lisans iki ve puan türü olarak sayısal belirlendi.

Not: Detaylı bilgi 'Başvuru Koşuten ve Kayıt Kabul şžartları' başlığı altında ilgili Enstitülerin web sayfalarında yer almaktadır,

1  Anabilim Dallarına başvuracak adayönn mezun olacakları lisans yada yüksek lisans prograntenna ilişkin tablo http://sbe.kku.edu.tr adresinde bulunmaktadır.

2  Adaylardan ilan edilen kontenjanın 3 katından fazlası mülakata çağrılmayacaktır. (ALES ve mezunyet not ortalamasının yüzdelik dilimlerinin topfemından elde edilecek basan sıralamasına göre hesaplanacak olup Enstitünün web sayfasında ayrıca ilan edilecektir)

3  Bu programlara başvuruda bulunacak adaylardan ÜDS sınavından en az 60 tam puan almış olma şartı aranır.

4  Ortak Doktora Programına başvuracak adaylar taraflarda imzafeınan protokolde belirlenme oön başvuru koşullarını taşıma şartı aranır.

5  Bu programa başvuracak adayların Biyoloji, Biyolojik Bilimleri ve Ziraat Fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

Sosyal Bilimler Enstitüsü: Merkez Yerieşke,  Ankara  Karayolu 7,Km. (Güzel Sanatlar Fakültesi Binası) 71450 Yahşihan/KIRIKKALE     http://sbe.kku.edu.tr

Sağlık Bilimleri Enstitüsü: Merkez Yerieşke, Ankara Karayolu 7,Km. (Mühendislik Fakültesi Binası)       71450 Yahşihan/KIRIKKALE     http://sgbe.kku.edu.tr

Fen Bilimleri Enstitüsü     : Merkez Yerieşke, Ankara Karayolu 7.Km. (Mühendislik Fakültesi Binası)       71450 Yahşihan/ KIRIKKALE     http://fbe.kku.edu.tr


Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilen ilan

 


Münevver Danış/Emlakkulisi.com


Geri Dön