27 / 04 / 2024

Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin arazisi meclis gündeminde!

Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin arazisi meclis gündeminde!

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine yeni bir okulun ne zaman yapılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Kırklareli Vize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine yeni bir okulun ne zaman yapılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kaplan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Kaplan, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından, Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 96 inci ve 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Saygılarımla'' diye konuştu.

Kaplan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Okul binasına yapılan deprem analizi sonucunda depreme karşı dayanıklı olmadığı, güçlendirme yapılmasının tavsiye edilmediği, olası bir depremde can ve mal güvenliği bakımından sakıncalı olacağı kararı verilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararı onaylanarak okul binalarının yıkımı yapılmıştır. Okul öğrencileri geçici olarak tahsisi yapılan yerlerde iş güvenliği olmayan, sağlıksız, ortak ve aynı zamanda dar bir alana sıkıştırılarak eğitim öğretimlerine devam etmişlerdir. Bu durumda da öğrenciler mağdur olmuşlar ve eğitim öğretimde ciddi aksamalara neden olmuştur.''

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan'ın soruları:
1-Yıkılan ve Milli Eğitim Bakanlığı yatırım Planına alınan yeni eğitim ve atölye binasının yapımına başlanmış mıdır? Başlanmamış ise ne zaman başlanacaktır? Ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? 

2-Okulun yapımı için ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise ne zaman yapılmıştır? 

3-Söz konusu okulun yapımı için hesaplanan yaklaşık ihale bedeli tespit edilmiş midir? Tespit edildi ise bu ihale bedeli ne kadardır? 


Geri Dön