İhale

Kırklareli'nde Alateks Tekstil fabrikası 4.5 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Kırklareli İcra Müdürlüğü, Kırklareli merkez ilçe Kavaklı köyü Merkezaltı mevkiinde bulunan Alateks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.şž.'ye ait fabrika binası, müştemilatı ve arsasını 4 milyon 519 bin 537 TL'den satışa çıkardı

Verilen ilan şöyle;

T.C. KIRKLARELİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ"NDEN TAşžINMAZ MAL AçIK ARTIRMA İLANI

 

DOSYA NO: 2010/825 TAL.

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri.

TAPU KAYDI: Kırklareli Merkez İlçe Kavaklı Köyü Merkezaltı mevkii 8283 Parsel (29.650 M2) sayılı Alateks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.şž.'ye ait fabrika binası, müştemilatı ve arsası.

NİTELİKLERİ:

A- Fabrika binası: Tek katlı Prefabrik - Betonarme bir yapıdır. İçinde üretim alanı, boyahane depolar ve trafo bölümü mevcuttur. çatısı Trapez kesitlidir. çatının üzeri galvanizli saç ile kaplıdır, iç zemini betondur. Giriş kapılan demir dış pencereleri doğramadır. Toplam alanı 6.134 M2'dir.

B- İdare binası: İki katlı betonarme bir yapıdır. Binanın giriş kapısı alüminyum doğramadır. Zemin katta: laboratuvar, planlama, işletme müdür odası, kalite kontrol odası, revir, yemekhane, bay ve bayan tuvaletleri ve oda bölümleri mevcuttur. İkinci katta ise muhasebe, fabrika müdür odası, yönetim kurulu odası, toplantı odası, mescit, bay bayan tuvaletleri ve 4 adet oda bölümleri mevcuttur. İç zeminleri seramik + Laminat parke ile döşelidir. Tavan alçıpan ile kaplıdır. Tavanda elektrik tesisatı mevcuttur, iç kapılar ahşap dış pencereler plastik doğramadır. Isınma şekli kalori-ferlidir. Elektrik ve suyu mevcuttur, iki katlı idare binasının toplam alanı 1500 m2'dir.

C- Kazan dairesi: Fabrika binasının dışında arka tarafında kalan tek katlı betonarme bir yapıdır. çatısı galvaniz saç ile kaplıdır. Dış cephesi kısmen tuğla duvar ile örülü olup sıvalıdır. Kısmen de galvaniz saç ile kaplıdır. Kazan dairesinin toplam alanı 685 m2'dir. (Kazan dairesi Garanti leasing'e lizinglidir)

D- Fabrika binasınm sağ tarafındaki bina: Tek katlı kargir bir binadır. Duvarları tuğla ile örülüdür, iç ve dış cephesi sıvalıdır. Binanın toprak altında kalan kısmına pompa ve 2 adet sarnıç bölümleri toprak bölümünde zemin katta ise mutfak, kiler, kompanzasyon odası ve depo bölümleri mevcuttur. Mutfak bölümlerinin zemini seramik ile döşelidir. Duvarları ise tavana kadar seramik ile kaplıdır. Toprak altında kalan bölümün alanı 225 m2 toprak üzerindeki zemin kattaki bölümün alanı ise 273 m2'dir.

E- Bekçi Kulübesi: Tek katlı kargir bir yapıdır. Dış cephesi badanalıdır, iç zemini seramik ile döşeledir. Alanı 19 m2'dir.

Atık Deposu: Tek katlı bir yapıdır. Bir kısmı kapalı bir kısmı açıktır. Kapalı kısmın arka ve yan duvarları birikşt ile örülüdür. çatısı galvaniz saç ile kaplıdır. Ön tarafı açıktır. Atık deposunun kapalı kısmının alanı 40 m2 açık kısmının alanı ise 65 m2'dir. Atık su arıtma tesisleri: Bekçi kulübesini geçtikten sonra sağ taraftadır. Atık su arıtma tesislerinin içinde 5 Adet havuz (Dengeleme Ph ayar, havalandırma, biyoloji,çökeltme ve çamur yoğunlaştırma) ile kontrol ve filtre pres binası mevcuttur. Toplam alanı 644 m2'dir.

İMAR DURUMU: Taşınmaz üzerinde fabrika idare bina, kazan dairesi ve trafo için 29.12.1998 tarih 98/C.I - S.32 Nolu yapı ruhsatı ve 26.02.1999 tarih 99/C.I-S.4 nolu yapı kullanma izni, belgesi verilmiştir. Kalorifer (Kazan) dairesi (bina dışında) için ise 14.05.2009 tarih 2009/02 nolu yapı ruhsatı verilmiştir.

KIYMETİ: 4.519.537,00 TL

Birinci Satış günü : 17/02/2012 14.00 -14.15 Saatleri arasında

İkinci Satış günü   : 27/02/2012 14.00 -14.15 Saatleri arasmda

Kırklareli Adliyesi Giriş kat zemin salonunda adresinde

1)- Açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok art-tıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,5 ihale damga resmi, KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları alıcıya, 100,00 YTL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)-Satışa iştirak edenlerin şžartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.21.12.2011 (Ic.lfl.K. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat yerine geçerlidir. (Basın: 843)