Kent Haberleri

Kırklareli'nin en büyük devlet hastanesinin projesi ortaya çıktı!

Uzun zamandır konuşulan ve yapımı yılan hikayesine dönen Kırklareli Lüleburgaz Devlet Hastanesi' nin 300 yataklı olması planlanırken hastanenin modern görüntüsü dikkat çekiyor. Hastane 53 milyon TL'ye mal olacak...


Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine yapılması planlanan Devlet Hastanesinin projesi ortaya çıktı. 


Uzun zamandır konuşulan ve yapımı yılan hikayesine dönen Lüleburgaz Devlet hastanesinin 300 yataklı olması planlanırken hastanenin modern görüntüsü dikkat çekiyor. Özel hastaneleri aratmayacak şekilde tasarlanan Lüleburgaz Devlet Hastanesi, Kırklareli'nin en büyük devlet hastanesi olma özelliğini de taşıyacak.


53 MİLYONA MAL OLACAK


5 haziran 2103 'de proje ihalesi yapılan Lüleburgaz Devlet Hastanesinin proje ihalesini Kayhan Mühendislik mimarlık LTD. ŞTİ. aldı. Lüleburgaz Devlet Hastanesinin 53 milyon 625 bin liraya mal olacağı öğrenilirken 1 bloktan, 8 katlı olması planlanan hastane 63 bin 397 metre karelik bir alana sahip olacak.


63 bin 397 metrekarelik hastanenin 48 bin 566 metrekaresi kapalı alan, 16 bin 834 metrekaresi açık otopark, 7 bin 886 metrekaresi ise oturum alanı olacak.


KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ


Lüleburgaz Devlet hastanesinin yanı sıra Kırklareli'ye yapılacak olan Devlet Hastanesinin de görüntüleri ortaya çıktı. 250 kişi kapasiteli olacak Kırklareli Devlet Hastanesinin de 48 milyon 750 bin TL'ye mal olması bekleniyor.


63 bin 400 metrekare üzerine kurulacak hastanenin 39 bin 879 metrekaresi kapalı alan, 7 bin 680 metrekaresi açık otopark, 7 bin 633 metrekaresi ise oturum alanı olacak. 6 bloktan oluşacak olan Kırklareli devlet hastanesi 7 katlı olarak inşa edilecek.


"2014 YILINDA İHALEYE ÇIKACAK"


Kırklareli Kamu hastaneleri Genel Sekreteri Dr. M. Mustafa Saymaz, konu hakkında yaptığı açıklamada "İlimiz genelinde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına etkin ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek için yeni hastane binaları ile ilgili gayretlerimiz, Bakanlığımızın ve Kurum Başkanlığımızın destekleri ile birlikte aralıksız devam etmektedir. Bu bağlamda; 250 yataklı Yeni Kırklareli Devlet Hastanesi 2016 yılı içerisinde hizmete girmesi beklenmektedir. 300 yataklı Yeni Lüleburgaz Devlet Hastanesinin ihalesi TOKİ tarafından ve 20 üniteli Yeni Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ihalesi Genel Sekreterliğimiz tarafından 2014 yılının ilk çeyreğinde yapılması planlanmakta olup ihale yapımından sonraki en kısa sürede halkımızın hizmetine girmesi hedeflenmektedir"dedi. 


Doğu Rehberi