Genel

Kırmızı Alarm: İtalya'da Öldürücü Sıcaklarla Mücadele Başladı, Türkiye Ne Kadar Tehdit Altında?

Dünya üzerinde küresel iklimin değişmesi çok fazla sıcaklığa neden oldu. Öldürücü sıcakların geleceği uyarısı yapıldı. İtalya'da sıcak ölen bir kişinin ardından ülkede art arda uyarılar yapılmaya başladı. İtalya’da sıcaklığın çok fazla olması insanların önlem alması gerektiğini gösteriyor.Özellikle de İtalya'da bu etki ölümle insanları tehdit altına almaya başladı

Dünya üzerindeki sıcaklık artışı gün geçtikçe kendisini gösteriyor. Özellikle de İtalya'da bu etki ölümle insanları tehdit altına almaya başladı. Bu sıcaklık etkileri Türkiye'de de hissedilmeye başladı. Ancak İtalya'da bu durum insanların paniklemesine yol açtı. İtalya Sağlık Bakanlığı, 16 farklı şehir için kırmızı damga uyarısı verdi. Bu konuda insanları uyarın Bakanlık, evcil hayvanların da sıcaktan korunması gerektiğine dikkat çekti.

İtalya Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı 

Türkiye'de de etkisi hissedilen aşırı sıcaklar, İtalya'da da endişe yaratmış durumda. İtalya Sağlık Bakanlığı, yapılan açıklamada hafta sonu birçok şehirde kırmızı alarm verildiğini belirtti. Bu durum, özellikle yaşlılar, sağlık sorunları olanlar, ilaç kullananlar, çocuklar ve bebekler gibi hassas kişilerin dikkatli olması gerektiğine işaret etti. 

 

Kırmızı alarm verilen şehirler

İtalya Sağlık Bakanlığı, İtalya'daki ölüme neden olan sıcaklarla ilgili açıklama yaptı. Bu konuda yüksek riskli olan şehirler hakkında halkın dikkatli olması gerektiğinin üzerinde durdu. Üçüncü seviye alarm verilen kentler arasında şunlar yer aldı: 

Bu kentler Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre en riskli bölgeler olarak değerlendirilmektedir.  Yapılan hava tahminlerine göre sıcaklık değerlerinin daha da yukarı çıkması bekleniyor. Orta kesimlerde 40 derece güney kesimlerinde olan Sicilya'da 45-47 dereceye kadar yükselmesi tahmin ediliyor. Bu kritik durum ülke çapında herkesin paniklemesine neden oldu. Bu uyarıların dikkate alınması, sağlık sorunlarının veya olası can kaybı risklerinin önüne geçilmesi bakımından önemlidir.

Özellikle de bebek, yaşlı ve evcil hayvan gibi hassas grupların bu uyarıyı daha fazla dikkate alması gerekmektedir. İtalya’nın bu sıcakları Türkiye’de de etkisini gösteriyor. Bu nedenle şu dönemlerde sıcaklardan korunmak için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. 

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

El Nino etkisi başlıyor! Aşırı sıcaklık 2024'e kadar sürecek!

Dünya Meteoroloji Örgütü’nden uyarı! Önümüzdeki 5 yıl küresel sıcaklık 1,5 santigrat artacak!