Perakende

Kırmızı et için müthiş iddia! Fiyatların yükselmesi için depolarda bekletiyorlar!

Son günlerde sıkça yapılan zamlarla adından epeyce söz ettiren kırmızı etteki fiyat artışlarının sadece maliyetlerin artmasından değil, fırsatçıların iş başında olmasından kaynaklandığı iddia edildi. Kırmızı etteki fiyat artışlarıyla ilgili müthiş bir iddiada bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, karkas et fiyatlarında son zamanlarda ciddi artışlar olduğunu hatırlatarak, kıymanın kilo fiyatının 225, kuşbaşının ise 245 liraya çıktığını vurguladı

Vatandaşın artık almakta oldukça zorlandığı kırmızı etle ilgili çok önemli bir açıklama yapıldı.

Kırmızı etteki fiyat artışlarıyla ilgili müthiş bir iddiada bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, karkas et fiyatlarında son zamanlarda ciddi artışlar olduğunu hatırlatarak, kıymanın kilo fiyatının 225, kuşbaşının ise 245 liraya çıktığını vurguladı.

Kırmızı etteki fiyat artışlarıyla ilgili milliyet.com.tr'ye değerlendirme yapan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu karkas et fiyatlarında son zamanlarda ciddi artışlar olduğunu ve kıymanın 225, kuşbaşının ise 245 TL’ye çıktığını hatırlattı.

Yaklaşık altı ay öncesine kadar bu fiyatların 125-130 lira bandında olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, kasapların artık fiyat etiketi koyamaz hale geldiklerini ve yaşanan bu durumu müşterilerine izah etmekte zorlandıklarını söyledi.

Kırmızı etin özellikle çocukların gelişiminde en önemli faktör olan aminoasitleri barındıran değerli bir besin olduğuna işaret eden Ağaoğlu, bundan dolayı kırmızı et üretiminin ve tüketiminin sürdürülebilir olması için kamu otoritesinin gereken tedbirleri alması, üretimin artırılması, fiyatların makul noktaya çekilmesine gayret edilmesinin gerektiğini söyledi.

İNEN MALİYETLER FİYATLARA TAM TERSİ YANSIYOR, ETLER SOĞUK DEPOLARDA BEKLETİLİYOR!

Ağaoğlu, 6 aydan beri doların sadece yüzde 5 artmasına, akaryakıt ve ambalaj malzemelerindeki ucuzlamaya rağmen bunların perakende fiyatlarına yansımadığını, tam tersine et başta olmak üzere temel gıda ürünlerinde zam furyasının sürdüğünü söyledi.

ESK’nın bu konuda daha aktif rol oynaması gerektiğini savunan Ağaoğlu, kamu kurumu olarak bu kurumun piyasada denge unsuru ve piyasa için önemli bir aktör olduğunu kaydetti.

Üretim artışıyla spekülatif hareketlere de sıkı denetimle fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizen Ağaoğlu, “Bazı kişiler kırmızı eti piyasaya sürmeyerek soğuk depolarda tutarak talep artsın ve fiyat yükselsin diye bekletiyorlar” ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, spekülatif et fiyatlarını önlemek için karkas etlerin hangi fiyattan ve hangi kanalda tüketiciye ulaştığının izlenmesi gerektiğini, bunların stokçuların deposuna mı, yoksa kasaplara mı gittiğinin takip edilmesinde fayda olduğunu da sözlerine ekledi.