29 / 04 / 2024

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Bılıkçı, ESK'nin kırmızı et piyasasına yönelik adımları ile ilgili olarak 500 bin baş hayvanlık besilik ithalatı için izin verildiğini belirterek, onlarla beraber fiyatlar dengeye oturacağını söyledi.



Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Anadolu Ajansı muhabirine, kırmızı et sektöründeki gelişmeler ve firmanın faaliyetleri ile ilgili olarak önemli değerlendirmeler yaptı.

Paylaşılan detaylara göre, kırmızı et fiyatlarındaki sorunun hayvan sayısının az olması nedeniyle yaşandığına değinen Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, süt fiyatlarının düşük olması sebebiyle süt hayvanlarının kesime gönderilebildiğini dile getirdi. Söz konusu bu durumun doğrudan et sektörünü de etkilediğini de kaydeden Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, hayvan sayısının artışı ve süt hayvancılığının desteklenmesi için adımlar atılabileceğini belirtti.

Kırmızı et sanayicileri fiyatların dengelenmesini bekliyor!

Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) son dönemlerde  perakendecilerle anlaşarak piyasaya indirimli et vermesinin önemine de değinerek, devletin, et fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle müdahalede bulunduğunu söyledi.


Geri Dön