Kent Haberleri

Kırmızı et ve süte zam yolda!

Et,  süt ve süt ürünlerine zam yolda. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve süt ürünlerine yeniden zam geleceğini belirtti.Marmara ve Ege'deki besicilerin maliyet hesapları tutmadı

Kırmızı et ve süt fiyatları hakkında yeni açıklamalar peş peşe geliyor. Marmara ve Ege'deki besicilerin maliyet hesapları tutmadı. Süt ineklerinin kesilmesine rağmen kırmızı etin kilosuna 5 TL zam geldi. TÜİK'e göre hayvan yemine gelen senelik zam ise yüzde 145 oldu.

Kırmızı et ve süt fiyatlarına yeniden zam gelebileceği gündeme bomba gibi düştü. Besiciler çiğ süt fiyatında beklediği artışı bulamayınca süt ineklerini tek tek kestirmeye başladı. Büyükbaş hayvan besiciliğinin yoğun olduğu İzmir, Çanakkale ve Bursa'daki şehirlerde kesimhanelerde yoğunluklar yaşanıyor. Süt Konseyi, son toplantıda çiğ süte zam yapmadı. Bu sebeple besici, süt ineklerini bir bir kestirmeye başladı.

Peki kırmızı et ve süte zam ne zaman gelecek? Kırmızı et ne kadar? İşte detaylar...

ÜRETİCİLERİN 'ZAM' BEKLENTİSİ

Maliyetlerin yükselmesi sebebiyle et fiyatlarının yeniden zamlanması bekleniyor. Ot ve mısır maliyetinin 400 lira ve 500 liradan 1.200, 1.500 kira seviyesine ulaştığını belirten üretici zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti.

 

KIRMIZI ETE YENİDEN ZAM GELİYOR!

FOX Ana Haber'e konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini ve bu durumda da kırmızı etin yeniden zamlanacağını belirtti.

ET FİYATLARI NE KADAR?

Türkiye'de güncel et fiyatları ise şu şekilde; kasaplarda kıymanın kilosu 160 Türk Lirası'na satılıyor. Bazı zincir marketlerde ve bazı bölgelerdeki lüks kasaplarda kıymanın kilosu 200 liraya kadar çıkabiliyor. Aynı şekilde dana kuşbaşının ortalama fiyatı da 170-180 lira bandında...

A101 çok al az öde kampanyasında 29 ürüne dev indirim! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı!

ŞOK Markette hafta sonu indirimi! ŞOK 24 Eylül aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte 24 Eylül 2022 fiyat listesi...