29 / 04 / 2024

Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak?

Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, artık köylerde de uygulanacak. Peki, kırsal dönüşüm nasıl olacak? Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak? İşte pilot köyler..



Kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, artık köylerde de uygulanacak. Kırsal dönüşüm veya köysel dönüşüm olarak nitelendirilen proje kapsamında, köylerde yer alan riskli alanlar dönüştürülecek.


Kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan projesi ile  kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik ve kültürel gelişmeleri sağlanarak, kırsaldan büyük kentlere göç engellenecek hatta tam tersine süreç işleyecek, sosyal ve kültürel çatışmaların önüne geçilmesi hedefleniyor.


Kırsal dönüşüm projesinin uygulanacağı köyler, Bakanlık tarafından belirlendi. Peki, kırsal dönüşüm hangi köylerde yapılacak?


Kırsal dönüşüm köyleri;

1-Kütahya-Arslanapa İlçesi -Kureyşler köyü; 57 hak sahibi

2-Kahramanmaraş-Göksu İlçesi -Gücüksu köyü; 76 hak sahibi

3-Karaman-Merkez-Güldere köyü; 79 hak sahibi 


"Kureyşler ve Gücüksu köyünde hak sahipliği, yer seçimi, jeolojik-jeoteknik etütler, harita, imar planı, parselasyon çalışmaları tamamlanmış olup arsa satışları yapıldı. Altyapı ve üstyapı proje çalışmalarına başlanmış ve tamamlanmak üzere. Bu iki köyde yapım işlerine başlanabilmesi için beş aylık süre öngörülüyor.


Güldere köyünde ise hak sahipliği ve yeni yerleşim için alan belirlenmiş ve Bakanlığa tahsisi istendi. Tahsisin alınması sonrası hızlı bir şekilde yapım aşamasına geçilecek. Bu işler için yedi aylık süre öngörülüyor."


Kırsal dönüşüm nedir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön