29 / 04 / 2024

Kırşehir Kaman'da asfalt şantiyesi hizmete açıldı!

Kırşehir Kaman'da asfalt şantiyesi hizmete açıldı!

AK Parti Kırşehir Milletvekili ve TBMM Meclis Plân ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mikail Arslan, Kırşehir Kaman’da hizmete açılan asfalt şantiyesine giderek incelemelerde bulundu.



Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ve Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan’la birlikte asfalt şantiyesine giden Milletvekili Mikail Arslan, Kaman’a yaptırılan şantiyeden sonra, Çiçekdağı’na da şantiye kurulacağını açıkladı.


Milletvekili Arslan “İlçelerimiz genelinde kilitli parke ve bordür çalışmalarını hızlı şekilde sürdüren Kırşehir İl Özel İdaremiz, şimdi de asfalt şantiyesi kurarak, hizmeti daha hızlı bir şekilde ilçelere götürmeye çalışıyor. Kaman’dan sonra Çiçekdağı ilçemize da asfalt şantiyesi kurulacak” dedi.


Milletvekili Mikail Arslan, il genelinde başlatılan projelerinden birinin de Asfalt Şantiyesi Projesi olduğunu belirterek, Kırşehir İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen saha çalışmalarının hızlanması için Kaman’a kurulan asfalt şantiyesiyle yol hizmetlerindeki kalitenin artacağını söyledi.


Milletvekili Arslan, “Kaman İlçesi, Kırşehir’in en büyük ilçelerinden biridir. Merkez nüfusu 25 bine yaklaşmaktadır. Günümüzde, ‘Yol Bir Medeniyettir” felsefesiyle yola çıkarak bir asfalt şantiyesi projesi başlatmıştık. Kaman’ın merkez nüfusu 25 binden az olmasına rağmen, ülke genelinde bu nüfusa sahip ilçeler arasında ilk defa asfalt şantiyesi kurulan bir ilçe oldu. Asfalt Şantiyesinin yapımı ile hızla sıcak asfalt üretimi yapılacak. Kaman İlçesi sınırlarındaki tüm ana ve ara yollar sıcak asfalt ile kaplanacak. Kaman halkına hayırlı olsun’’ dedi.


Milletvekili Arslan, asfalt şantiyesinin kurulmasında çabası bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ve İl Genel Meclisi Üyeleri’ne de teşekkür ederek, “Asfalt şantiyemizin ikincisi, önümüzdeki aylarda Çiçekdağı’na kurulacak. Kaman’daki şantiyemizle, Akpınar ve köylerine de hizmet götüreceğiz. Artık isteyen değil üreten bir İl Genel Meclisi olma yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. Asfalt şantiyesi ile tüm ilçelerimizin yolu kaliteli asfalt olacak. Ayrıca, çoğu köyümüze kilit parkeyi götürüyoruz” diye konuştu.


Milletvekili Mikâil Arslan, Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ve Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan’la birlikte daha sonra Akpınar üst‐ alt geçit çalışmaları ile Alişar‐Köşker ve

 Akçakent‐Akpınar grup yollarındaki yol iyileştirme çalışmalarını yerinde gördüler ve son olarak Özbağ Kızılca’daki yaptırılan asfalt plent tesisinde incelemelerde bulundular.



Kışehir Çiğdem



Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Köylere hizmetin hızlı ve kaliteli götürülmesi amacıyla İl Özel İdaresi Kaman ilçe şantiyesi hizmete açıldı.

Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı karşısında açılan İl Özel İdaresi İlçe Şantiyesinin açılış törenine Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Kırşehir Garnizon Komutanı J. Alb. Hüseyin Altuntaş, Kaman Kaymakam Vekili Hicabi Aytemür, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Kaman ilçe Belediye Başkanı Erhan Talu, il ve ilçe protokolü, muhtarlar, İl Özel İdaresi çalışanları ile vatandaşlar katıldı.


Törende bir konuşan Vali Necati Şentürk, açılışı gerçekleştirilen İl Özel İdaresi Kaman Şantiyesi ile yaşanan sorunlardaki zaman kaybının önleneceğini söyledi.


Bütün hizmetlerin vatandaşlara kaliteli yaşam sunmak için yapıldığını belirten Vali Necati Şentürk, “Daha önce Kaman’da muhtarlarımızla yaptığımız bir toplantıda sizlere, ilçede kapanan dokuz belediyedeki araçların tekrar o beldelere devredilmesi ve şantiye kurulması sözü vermiştim. Bu iki sözü de yerine getirdim. Bu şantiyenin kurulması çok güzel bir hizmettir. Mesela, kışın kar yağdığında şehirden araç gelip yolda kalanları kurtarıyordu. Bugünden sonra buradaki araçlar Kaman ilçesinde vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Bu şantiye ile zaman kaybı önlenecek ve hizmet yerinden yapılacak. Burada 15 aracımız var ama bu araç sayısını artıracağız. Milletvekillerimiz memleketimize çok güzel hizmetler getiriyorlar, onlara teşekkür ediyorum.” dedi.


Milletvekili Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya’da yaptığı konuşmalarında, “Özel İdaresi Kaman Şantiyesinde çalışan bütün personele başarılar diliyorum. Çiçekdağ ilçesinde de bir şantiye açılacak. Böylelikle, Kırşehir hızlı yönetim ilkesi çerçevesinde İl Özel İdaresi ile birlikte kaliteli hizmetlere imza atacak. Yakın zaman sonra bir mali kaynak temin edeceğiz. Bu kaynakla, köylerimizin atık su, kanalizasyon, sıcak asfalt, kilit parke ve diğer ihtiyaçları ile ilgili bir çalışma içerisine gireceğiz. Köylerimizin ihtiyacı olan bütün hizmetleri 2019 yılına kadar tamamlamak gayretindeyiz. İlçelerimizde vatandaşlarımızın beklediği hizmetleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Kaman’da çevre yolu çalışması devam ediyor. Asfaltın büyük kısmı atıldı. İl Özel İdaresi İlçe Şantiyesi, Kaman için önemli hizmetler yapacaktır. Bu şantiyenin açılması Kırşehir’in yükünü de hafifletmiş olacak. Böylelikle diğer ilçelerdeki köylere de hizmet daha hızlı ulaştırılacak. Kaynaklarımızı da iyi kullanmalıyız. Özellikle içme suyu kaynaklarımızı muhafaza etmeliyiz. Köy yollarımızı da iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yerel yönetimlerin en önemli unsurları muhtarlardır. Muhtarlarımızla birlikte önemli adımlar atacağız.” sözlerine yer verdi.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan’ın teknik bilgiler verdiği program açılış töreninin yapılmasının ardından kurdale kesimi ile son buldu.



Anadolu




Geri Dön