27 / 04 / 2024

Kırşehir Kaman'daki imar sorunları çözüldü!

Kırşehir Kaman'daki imar sorunları çözüldü!

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir Kaman'daki yatırımları anlatarak imar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi. Erhan Talu, bölgedeki imar sorunlarının çözüme kavuştuğunu belirtti.



Eczacı olmasının yanı sıra hayırsever kişiliği ile ön plana çıkan, gecesini gündüzüne katan ve iki dönem başkan seçilmesini Kamanlıların teveccühüne bağlayan Başkan Erhan Talu, "İki dönem bize bu görevi verenleri mahcup etmek olmazdı, onlar bana güvendiyse bu görevi layıkıyla yerine getirmem lazım, onların güvenine layık olmak için daha çok çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim" dedi. 


ERHAN TALU KİMDİR? 

1956 Kaman doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Kaman'da tamamlayıp, yükseköğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamlayarak, Eczacı olarak Kaman'da meslek yaşamına başladı. Aynı zamanda inşaat şirketi kurarak çok sayıda konut ve işyeri inşası yaparak ticari faaliyetlerine devam etti. KİMSAŞ Tuğla Fabrikası'nı işlemez haldeyken alarak, burada tuğla üretimine başlamıştır. 2007 yılı Milletvekili Genel Seçimlerinde; Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Milletvekili adayı olarak siyasi yaşamına başladı. Halen MHP'den Kaman Belediye Başkanlığını  yürüten Erhan Talu evli ve üç çocuk babasıdır, Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, Anadolu Gazetesi Yazarları Duran Erdoğan ve Derviş Ekim'e Anadolu Gazetesi'nin yayınlarını yakından takip ettiğini ve başarılı yayıncılığının yanı sıra Anadolu'nun sesi olması nedeniyle önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyerek teşekkür etti. 


Bu haftaki röportajımızın konuğu çalışkanlığı ve yardımseverliği ile kendini sevdirmiş, gece gündüz demeden Kamanın gelişmesi ve kalkınması için çalışan Kaman sevdalısı Erhan Talu oldu. Eczacı kimliğinin yanma iş adamlığını da ekleyen Erhan Talu Kaman için yaptığı ve yapacağı çalışmaları hakkında konuştuk. 


KAMANLILAR BANA İKİ KEZ GÜVENDİ

 İki dönemdir Milliyetçi Hareket Partisi'nden Kaman Belediye Başkanı seçilen eczacı ve işadamı olan Erhan Talu, "İlçemiz Kamanın seçilmiş belediye başkanı olarak yaklaşık 7 yıldır görev yapmaktayım bu süre içerisinde benim gibi seçilmiş meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile herkesin seçildiği görev ve sorumlulukların bilinciyle hareket ederek tam dayanışma içerisinde olduk. İlçemizin ortak sorunlarına birlikte çareler üreterek belediyemizin kısıtlı imkânlarıyla bilinen bütün sorunlarıyla başa çıkmaya çalıştım. İlçem adına yaptığımız çalışmalar saygıdeğer Kaman halkı tarafından değerlendirilerek 2. kez yine görevi tarafımıza tevdii etmiştir. Biz de tarafımıza yüklenen ağır sorumluluğun bilinci ile çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmaların bazılarını konu başlıkları ve kısa açıklamaları ile bilgilerinize sunuyorum" diyerek Kamanlıların teveccühüne teşekkür edip çalışmalarını anlatmaya başladı. 


KİLİT PARKE TESİSİ 

2010 Yılında kurduk, saatte 100 m2 beton elemanı üreten tesisimizde üretilen kilit parke ve bordürlerle ilçemizin cadde ve sokaklarını modern üst yapı malzemeleri ile yenilemeye devam ediyoruz. 


GÜNEŞ ENERJİ TESİSİ 

İçme suyunu temin ettiğimiz derin kuyularımızda kullandığımız pompalar için ödediğimiz elektrik faturalarının yüksekliği, bizi yeni arayışlara yöneltti. Yenilenebilir enerji kaynakları noktasında, yaptığımız çalışmalar sonucu, Terelik mevkiinde İller Bankası kanalı ile ihalesini yaptırdığımız 500KW'lık güneş enerjisi tesisimizin açılışı için gün sayıyoruz. Bu alandaki proje çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Güneş enerjisi sektöründe ülkemizin öncü kuruluşlarından Temsan ile 500 KW'lık yeni bir sözleşme imzaladık. İller Bankası finansı ile yapılacak olan projemizin yakın zamanda Kuluncak mevkiinde montajına başlanacaktır. 


KATLI OTOPARK PROJESİ 

İlçemizde artan araç sayısı beraberinde otopark sorununu da beraberinde getirmiştir. Her ne kadar kentsel dönüşüm projemizde otopark yer almış olsa da, ilçe merkezinde sorunu çözecek daha büyük bir otopark yapımına ihtiyaç duyulmuştur. Yaptığımız inceleme ve değerlendirmeler sonucu 25 Aralık Caddesinin, mevcut Emniyet Müdürlüğü binasının alt ucundan başlayarak Kiler Market'in önüne kadar devam eden alanında, kot farkından da yararlanarak, yer altı katlı otopark projesi hazırladık. Hazırlanan projemizde, her türlü detay düşünülmüş sosyal donatılar, engellilere yönelik yaşamı kolaylaştırıcı önlemler ve yeraltı WC'ler projemizde yer almış, giriş çıkış güzergahları belirlenmiştir. Bu otoparkın uygulama ihalesi 2016 yılında yapılacaktır. Ayrıca hazırlattığımız proje, ileriki zamanlarda Emniyet Müdürlüğü ve Atatürk Meydanını da kapsayacak şekilde gelişmeye açık olarak planlanmıştır. 


ARITMA TESİSİ 

İlçemizin en önemli ihtiyacı olan arıtma tesisimizi İller Bankası finansı ile yaptırdık. Kesin kabulü yapılan tesisimizi hizmete açtık. 


BELEDİYE HİZMET BİNASI 

Yıllardır ilçemize hizmet veren eski hizmet binamızın yerine yeni bir hizmet binası yapıyoruz. Çok amaçlı olarak planladığımız projede; otoparklı asma katlı dükkânlar, ofis tipi bürolar, çok amaçlı salonlar ve modern koşullarda hizmet verecek belediye birimleri bulunmaktadır, İnşaatı devam eden projemizi 2016 yılı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. 


ÜNİVERSİTE 

Belediye olarak, Ahi Evran Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulunun hiçbir sorununa duyarsız kalmadım, imkânlarımız ölçüsünde yardımcı oldum, ancak yeni yapılan kız yurdu ile ana yol arasındaki aydınlatma ve asfalt işini çözemedik, bu konuda Medaş, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi nezdinde yaptığımız girişimler sonuçsuz kaldı. Bu işi acilen çözülmesi gereken bir konudur. 


KARAYOLLARI 

İlçemizin içinden geçen karayoluna gereken önem verilmemektedir, çabalarımızla yama yapılsa da gerek altyapının yetersizliği, gerekse ağır tonajlı araçlar için alternatif güzergâh olması nedeniyle yer yer bozulmalar çökmeler yaşanmaktadır, bu yolun acilen yeniden ele alınıp ilçe geçişinin ilçemize yakışır şekilde sıcak karışımla kaplanıp işaretlemeler yapılarak  Ankara  Yolu görünümüne kavuşturulması gerekmektedir. Yapımı yıllardır süren çevre yolu ise bir türlü bitirilememiştir, bu konuda Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 1.ETAP 

Başkanlığımız ve Toplu Konut İdaresi arasında imzalanan protokol ile başlatılan Kentsel Dönüşüm 1. Etap çalışmalarında sona yaklaşıldı. 29.289.37 m2 alanda, 228 konut, 25 işyeri, kapalı otopark, kapalı pazaryeri ve alışveriş merkezi olarak planlanan projede hak sahiplerinin kura çekimi tamamlanmıştır. 2.ve 3. için fizibilite çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. 


DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI 

İlçemize doğalgaz verilmesi BOTAŞ tarafından 2011 yılında planlanmış ve elektrik aboneliği baz alınarak, aktif abone sayısın % 70 i oranında bir doğalgaz kullanıcısının ön abonelik bedelini yatırması koşuluna bağlamıştır. İlçe halkının ön abonelik şartına sıcak bakmaması nedeniyle, yaklaşık 500.000. TL. tutan bu bedel belediyemizce karşılanarak ilçemize doğalgaz gelmesinin yolu açılmıştır. Şu anda ana hat üzerinde basınç düşürücü terminalin ve ilçe içine ana taşıma isale hattının ihalesinin yapılmıştır, dağıtım şirketinin henüz yetki almamış olması işlerin yavaşlamasına sebep olmuştur, bu konuda EPDK nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir. 


İMARLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI 

Belediyemiz mücavir alan sınırları içerisinde imar planı çalışmaları gerektiği gibi yapılamadığından, ilçe merkezinde modern yapılaşma olmamıştır, imar planı olmayan merkez mahallelerde gerek yol genişlikleri gerekse alt yapı yetersizliği kentsel gelişmeye engel teşkil etmiştir. Göreve geldiğimiz 2009 yılında ilk iş olarak imar uygulaması yapılamayan Gaffar Mahallesi, Cuma Mahallesi ve Sarıuşağı Mahallesinde oluşan sorunu çözmek için kentsel dönüşüm alanı ilan ettik, 1.etap çalışmalarında ise sona yaklaştık. Ayrıca kaynak yaratmak ve dar gelirlileri mülkiyet sahibi yapmak düşüncesiyle arsa üretimine önem verdik. Gelişen ve değişen şehir ve yaşam şartları İlçemizde Meydan ve sosyal alan ve otopark ihtiyacının gün geçtikçe daha da artmasına sebep olmuştur. Kent Merkezindeki otopark ihtiyacının karşılanabilmesi, Sosyal ve kültürel etkinliklerin yapıldığı dönemlerde hem ilçemiz halkının nefes alabilmesi hem de ilçe esnafının gereksinimleri sebebiyle ilçe merkezinde geniş bir alan yaratma zorunluluğu doğmuştur. Bu ihtiyaca cevap verecek düzenlemeler Belediyemiz tarafından yapılmış ve mevcut imar Planımızda şu an ki Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan ve binanın yeri Kent Meydanı olarak planlanmıştır. 


EĞİTİM ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ 

Eğitim faaliyetleri kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar sonucu ilköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize gönüllü öğretmenlerimiz kanalıyla haftanın 5 günü İngilizce, Fen, Matematik, Türkçe ve Sosyal Bilimler dalında tamamlayıcı eğitim veriyoruz. Atatürk Bilgi Evi bünyesinde yürüttüğümüz bu faaliyette toplam 60 öğrencimiz yararlanmaktadır. Gelecek kuşaklara sorunları çözülmüş bir kaman bırakmak için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışma içerisinde. 


Anadolu Gazetesi


Geri Dön