27 / 04 / 2024

Kırşehir yeniden inşa ediliyor!

Kırşehir yeniden inşa ediliyor!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ''Ben Belediye Başkanı olduğumda şehirde inşa ve imar söz konusu değildi. Her alanda şehri imar edebilmek için yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Yaptığımız projelerle şehrimizi yeniden inşa ediyoruz''dedi



Kırşehir Belediyesi tarafından Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği çerçevesinde düzenlenen ulusal serbest mimari proje yarışması “Kırşehir Gezegenevi ve Kültür Parkı Mimari Proje Yarışması”nın ödül töreni 30 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’te Ahi Külliyesi Müze Salonu’nda gerçekleşti. Tören Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti. Ödül töreninde konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Türkiye’de iki hafta önce istenilmeyen olaylar yaşadık. Proje ile ilgili karar aşaması aslında 2 hafta önce olacaktı. Yaşadığımız olaylar biraz karar aşamasını da geciktirdi. Çok şükür ki darbe girişimini atlattık. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, Kırşehir için geleceğe dönük vizyon oluşturma adımımız hiç ara vermeden devam edecek. Tarihi kökleri olan ve entelektüel birikimlere sahip bu şehir için en güzel projenin belirlenmesi için çalıştık. Kırşehir, geçmişe bakıldığında önemli bilim adamları ve manevi yoğunluğu olan insanların yaşadığı bir ildir. Biz de tarihi kökleri olan güzel şirin Kırşehir’imize; nitelikli projeler hazırlamak için çalışıyoruz. Yapmakta olduğumuz bütün işlerde niteliğe önem veriyoruz. Projeye ayrılan zaman ve bütçe asla boşa ayrılmış bir zaman ve bütçe değildir. Her şeyi tam yapmış olsanız dahi içerisini dolduramıyorsanız hiçbir şeyi tam manası ile yapmış sayılmazsınız. Yapılan eseri ete büründürmek çok önemli. Bizler insanlığa hizmet edecek önemli bir esere de imza attık. ‘İnsanlar şehirleri, imar ederler. Sonrada şehirler insanları imar’ eder. Bu bizim medeniyet sözümüz. Ben Belediye Başkanı olduğumda şehirde inşa ve imar söz konusu değildi. Her alanda şehri imar edebilmek için yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Yaptığımız projelerle şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Kent Park alanımız içerisinde yer alan BEGEM ile insanımız imar oluyor. Kırşehir’de gezegen evi olması kaçınılmazdı. Neşet Ertaş Kültür Merkezi ile farklı bir çalışma başlattığımız alanda gezegen evi projesi ile de bölgeyi yeniden imar edeceğiz. Jüri üyelerimiz sıkı çalışmalar sonrasında esas olan projeyi seçti” dedi.



“Kırşehir Gezegenevi ve Kültür Parkı Mimari Proje Yarışması”nda dereceye girenler arasında birincilik ödülü Zeynep Canan Sevindik, ikincilik ödülü Erdem Dokuzer, üçüncülük ödülü Ülkü İnceköse,1 Mansiyon ödülü Emre Can Yılmaz, 2. Mansiyon ödülü M. Orkun Özer, 3. Mansiyon ödülü Ünal Ali Özger, 4. Mansiyon ödülü Yavuz Selim Sepin, 5. Mansiyon ödülü ise Keremcan Kırılmaz’ın oldu.




Kırşehir Çiğdem


Geri Dön