27 / 04 / 2024

Kırşehir'de engelsiz yaşam bakım merkezi açıldı!

Kırşehir'de engelsiz yaşam bakım merkezi açıldı!

TOKİ konutları mevkisindeki Kırşehir Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine katılan Şahin, burada engellilerin yaptığı el becerileri ürünlerini inceledi ve engelli vatandaşlarla sohbet etti



Çeşitli açılış ve ziyaret için Kırşehire gelen Bakan Şahin, Vali Mehmet Ufuk Erdeni makamında ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Ziyarette konuşan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeni yapılandırıldığını ve birçok birimin kendilerine bağlandığını hatırlattı.

Bakan Şahin, 21. yüzyılda modern dünyada yalnızca ekonomik kalkınmanın yeterli olmadığını ifade ederek, "Toplumsal huzur ve barış, sosyal restorasyondan geçiyor. Dezavantajlı gruplar dediğimiz toplumumuzun bütün kesimlerini kuşatacak politikalar yürüttüğümüz zaman çok daha başarılı devlet ve hükümet oluyorsunuz. Bakanlığımız bu hedefte yapılandırıldı" diye konuştu.
Kadın ve çocuklarla ilgili hukuki altyapıyı yeniden yapılandıracaklarını belirten Şahin, TÜBİTAKla yapılan çalışmayla yoksulluğun yeniden tanımlanacağını kaydetti.

Aile sosyal destek uzmanlığı kuracaklarını ve her ailenin sosyal destek uzmanı olacağını ifade eden Şahin, çok önemli bir proje olduğunu, hayata geçirildiğinde 4 bin uzmanın görevlendirileceğini ve aileyi çok önemsediklerini belirtti. Vali Erden, ziyaretin anısına Bakan Şahine Ahi Evranın mermerden yapılmış minyatür heykeli ile çeşitli kitaplar hediye etti. Daha sonra Obruk mevkisindeki Fatma Bacı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası Müdürlüğünün açılış törenine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Kırşehirin eğitimde yakaladığı değerlerle iftihar ettiğini, eğitimin olmazsa olmaz olduğunu ve bütün değerlerin ana motoru olduğunu ifade etti. Eğitimde başarının yakalandığı zaman birçok sorunun çok daha hızlı bir  şekilde çözüleceğine inandığını belirten Şahin, şunları kaydetti: "10 yıl önce yola çıkarken önce insan dedik, insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. 74 milyonun tümünün birinci sınıf olacağı bir Türkiye hedefiyle yola çıktık. Şu anda daha güçlü ve özgür bir Türkiye olarak 2023 vizyonunu
konuşan bir Türkiye için yola çıktık. Ekonomik büyüme olmazsa olmazımızdı. Uluslararası büyük kuruluşların takdirini kazanmış durumdayız. Sosyal sermayeyi kullanmadığımız zaman bugün dolar ve petrol zengini ülkelerin yaşadığı sorunları
gördük ve önlemlerimizi aldık. Sosyal devlet olmak kimsesizlerin kimi olmayı gerektiriyordu. Hem çocukların annesi babası olmak hem de yaşlılarımızın çocukları olmak en büyük muradımızdır."

Konuşmasının ardından, Vali Erden, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte açılış kurdelesini kesen Bakan Şahin, merkezi gezerek çocuklarla sohbet etti ve yetkililerden merkezle ilgili bilgi aldı.  TOKİ  konutları mevkisindeki  nin açılış törenine de katılan Şahin, burada engellilerin yaptığı el becerileri ürünlerini inceledi ve engelli vatandaşlarla sohbet etti.

Ahi Evran Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini de beraberindeki heyetle hizmete açan Şahin, merkezde tedavi gören hastaları ziyaret edip çiçek vererek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Bakan Şahin, burada gazetecilerin Hakkarideki hain saldırı ve ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı operasyonla ilgili sorularına şu yanıtı verdi: "Bu ülkemizin on yıllardan beri yaşadığı en büyük sorunlardan birisidir. Terörle mücadeleye biz çok boyutlu bakıyoruz. Hem güvenlik noktasında yapılması gereken ne varsa onu yapıyoruz hem de bunu demokratikleşme ve özgürleşme mücadelesine engel olmaması için çift taraflı götürülecek bir alan olarak görüyoruz. Bu yüzden silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin ve Genelkurmay Başkanlığımızın etkin bir şekilde mücadele ettiğini görüyoruz. Bu konuda önemli bir noktaya geldik. Terörle mücadelede etkin ve yetkin bir şekilde bu istediğimiz hedefe ulaşabilirsek ülkemiz hem bölgesinde hem dünyada yükselen bir değer olarak karşımızda duruyor. İnanıyorum ki bu millet bu tecrübeyi yaşadı, istediğimiz hedefe ulaşacak şekilde de olacak tehlikeleri yönetecek sağduyuyla, akılla ve bilimle devlet içinde kalarak bu süreci yönetecektir."

AA


Geri Dön