Kent Haberleri

Kırşehir'e yeni binalar geliyor!

Kırşehir'in parlayan yıldızı olarak eğitim ve öğretim hizmetleri ile Türkiye’de tercih edilen üniversiteler arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesi, fiziki açıdan da modern mekanlar oluşturmak adına çalışmalarını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Ahi Evran Üniversitesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında 29 Mayıs 2012 tarihinde imzalanan protokol kapsamında 1. etap olarak projeleri tamamlanan üniversiteye ait hizmet ve eğitim binası inşaatları tamamlanırken, 2. etapta yapımına yaz aylarında başlanan inşaatlar da süratle yapılıyor.


2. etap içerisinde TOKİ tarafından ihalesi yapılan Ziraat Fakültesi, Mimarlık‐Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Kültür Merkezi ile birlikte maraton tribün inşaatlarının yapımı devam ederken, çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, inşaatların yapımı ve tamamlanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak Kırşehir kamuoyunu bilgilendirdi.


Ahi Evran Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından çekimleri gerçekleştirilen kayıtta inşaatlarla ilgili yerinde bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, bazı binaların kullanıma açılacağı müjdesini de verdi.


Rektörlük binasına 30 Ağustos 2016 tarihi itibarıyla taşınmış olacaklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Rektörlük binamız TOKİ birinci etap içerisinde yer alan bir bina, yaptığımız hamlelerle TOKİ ile görüşmeler sonucunda şu anda ihalesi yapıldı, Ağustos sonu itibariyle tamamlanmış ve teslim edilmiş olacak. Taşınma işlememizde 30 Ağustos itibarıyla gerçekleşmiş olacak. Binanın tamamlanmasıyla birlikte bazı ihtiyaçlarımız artık hem eğitim-öğretime boşaltmış olduğumuz bina ile katkı yapılacak, hem de daha modern, daha etkin çalışabilecekleri, son teknoloji ile inşa edilmiş Rektörlük binası Ağustos sonu itibariyle teslim edilecektir” dedi.


2. ETAP İNŞAATLAR 2017'DE TESLİM


TOKİ 2. Etap içerisinde yer alan ve 17 bin metrekarelik alana yerleştirilen Eğitim Fakültesi inşaatı ile öğrencilerin modern ortamlarda eğitim ve öğretimlerini sürdürme noktasında bütünleşik kampusa geçilmiş olacağını belirten Rektör Karakaya, 2. Etap içerisinde yar alan eğitim binalarının 2017 yılı Eylül ayında teslim edileceğini belirterek, şunları kaydetti:


“Mimarlık-Mühendislik Fakültemizin binası yaklaşık 12 bin metrekare alanın üzerine yerleşmiş durumda. Bununla birlikte geleceğin mühendislerini yetiştirmek üzere modern hem laboratuvar, hem de fiziki ortamı ile inşa ettirdiğimiz fakültemiz. Bu fakülte ile birlikte özellikle Kırşehir’de mühendislik, makine ve inşaat öncelediğimiz bu iki alanda şehrin ihtiyaçlarını da karşılamak temel hedeflerimiz arasında. Bu binamız TOKİ ikinci etap içerisinde yer almakta ve Eylül 2017’de teslim edilmesi planlanmaktadır. Mühendislik-Mimarlık Fakültemizin hemen yanı başında Ziraat Fakültemiz var. Tarım ve hayvancılık odaklı bir şehirde olmazsa olmaz fakültelerimizden birisi. Burada sadece fakülte yapımı değil, aynı zamanda bu fakülteyi destekleyecek 840 dönümlük de bir ziraat uygulama alanımız var. Hem Kırşehir’in ihtiyaç hissettiği, hem de modern alanlarla tarım bakışı burada hayat bulacak. Ayrıca stat birinci etapta, fakat maraton tribünümüz de ikinci etaptadır. Bunu daha modernleşrimek, daha seçkin hale getirmek için yanında maraton tribünü de inişa ediyoruz. Ekim sonu, muhtemelen Kasım başında bu stadımız da teslim edilecek. Kongre Kültür Merkezi'mizde TOKİ ikinci etap içerisinde yer almakta ve 2017 Eylül'ünde teslim edilecek 5 binadan birisidir.


“FİZİK TEDAVİ HASTANESİ, BÖLGESEL KALKINMAYA ÖNCÜLÜK EDECEK”


“Üniversitemizin bölgesel kalkınmada öncü olarak hazırlamış olduğu projelerden birisi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve ilave olarak da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu inşaatımızda devam ediyor. Alanın ön kısmında Rehabilitasyon Yüksekokulu, hemen yanı başında Fizik Tedavi Hastanesi termal havuzları ve şu anda bulunduğumuz yer de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin mekanı. İnşallah bu hastane ve yüksekokul ile birlikte bölgede bir sıçrama ve yeni bir yol bulacağız. Bunu destekleyecek Sağlık Fakültemiz de en kısa zamanda YÖK’e gönderilecek ve Sağlık Fakültesi ile de bu konsepti destekleyecek çalışmalarımız devam etmektedir.


“Yabancı Diller Yüksekokulu binamız da şu anda bizim fiziki ihtiyaçlarımızı acil olarak karşılayacak önemsediğimiz binalardan birisi. Üniversitemizde 4 bölümü birlikte kombine ederek eğitim-öğretim ihtiyaçlarını karşılayacağız. 15 Ağustos’ta hazırlıkları yapıldı ve teslim edildi.”


REKTÖR PROF. DR. VATAN KARAKAYA, HAYIRSEVER MUZAFFER MARŞAP’A TEŞEKKÜR ETTİ


Ahi Evran Üniversitesi’nin gelecek 30 yılını fiziki anlamda temin ettiklerini belirterek, öngörülen bu gelişimin Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir’e hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör prof. Dr. Vatan Karakaya, hayırsever Muzaffer Marşap tarafından yapımı üstlenilen İslami İlimler Fakültesi inşaat alanında da hayırsever Muzaffer Marşap ile bir araya gelerek kendisine teşekkür etti.


Rektör Karakaya, “Ahi Evran Üniversitesi Camii yanında bulunan alanımız da İslami ilimler Fakültemiz için ayrıldı. Hayır sahibi Muzaffer Marşap Beyefendi tarafından temeli ve çıkabildiği kadar da katları üstlenilmiş. Yanı başında belki de kampusumuzun karakteristiği ve görünümünü temsil eden camimiz gerçekten Selçuklu mimarisiyle nadide bir görünüme sahip olan cami. Muzaffer Marşap, saygı duyduğumuz, hayrı ile övündüğümüz bir büyüğümüz, hayır sahibimiz. İslami İlimler Fakültesi’ni üstlenen ve canla-başla çalışan, belki de hayatını camiye vakfetmiş saygıdeğer bir büyüğümüz. Kendisine ekranlar karşısında teşekkür etmek istiyorum” ifadesini kullandı.


BU ARADA 2. etap inşaatlar kapsamında 17 bin 283 metrekare toplam inşaat alanı olan Eğitim Fakültesi 49 derslik, 180 ofis, 5 toplantı odası, 20 laboratuvar ve 1 amfiden oluşuyor. Toplam inşaat alanı 14 bin 755 metrekare olan Mühendislik‐Mimarlık Fakültesi’nde 18 derslik, 94 ofis, 32 laboratuvar, 17 salon ve 2 amfi olacak. 14 bin 39 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan Ziraat Fakültesi’nde ise 25 derslik, 26 laboratuvar, 23 hizmet odası, 73 ofis, 5 amfi, 3 toplantı odası olacak. 9 bin 856 metrekare inşaat alanı olan Kongre Kültür Merkezi ise19 ofis, 1 tane 632 kişilik 2 tane 260 kişilik konferans salonu, 5 adet çalıştay salonu, 5 adet etkinlik salonu, 670 metrekare fuaye ve bin 504 kişi kapasiteli amfi tiyatro salonundan oluşuyor.



Kırşehir Çiğdem