Ekonomi

Kış desteği ihtiyacı olanlara yardım yapılacak! Başvuru yapanlar hesapları kontrol etsin!

Türkiye genelinde çeşitli belediyeler tarafından ihtiyaç sahibi olan hanelere kış desteği ödemesi yapıldı. Bu kış desteği ödemesine başvuru yapanların banka hesaplarını kontrol etmeleri söylendi. Kabarık gelen faturalar sebebiyle şikayetçi olan vatandaşlara sevindiren haber geldi

Kış aylarının etkisini göstermeye başladığı bu günlerde ısınma problemleri ile ilgili pek çok vatandaş şikayet etmeye başladı. Kabarık gelen faturalar sebebiyle şikayetçi olan vatandaşlara sevindiren haber geldi. Bu doğrultuda, ısınma desteği ile ilgili açıklamalar geldi. Vatandaşlara ısınma konusunda destek verileceği açıklanarak merakla vatandaşların gözü detaylara çevrildi. 

Isınma desteği 

Havaların soğuması ile birlikte tüm vatandaşlar ısınma problemi çekmeye başladı. Bazı belediyeler ısınma hususunda ihtiyaç sahibi dar gelirli olan vatandaşlarına yardım yapacağını duyurusunda bulundu. Bu belediyelerden birisi de Sivas belediyesi oldu.  Sivas Belediyesi bu doğrultuda vatandaşlara müjdeli haber verdi. Sivas Belediye Başkanı tarafından açıklanan bilgiye göre, 1.500 TL tutarında olan yakacak yardımı hususundaki ikinci ödeme hesaplara yattı. Konu ile alakalı sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sivas Belediyesi “ Soğuk kış aylarının gelmesi ile birlikte ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız için yakacak giderlerine destek amacı ile yapmış olduğumuz 1.500 TL değerinde nakit yardımın 500 TL olan ikinci ödemesi vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatırılmıştır.” İfadeleri ile açıklamasını belirtti. Bu açıklama doğrultusunda vatandaşlar banka hesaplarını kontrol etmeli. 
 

Doğalgaz tüketim desteği

Doğal gaz kullanmakta olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için de destek yapılacağı duyuruldu. Belediyeler haricinde de, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlar için doğal gaz tüketim desteği ödemesi yapacağını tüm vatandaşlara duyurdu. Söz konusu olan bu destek ile ilgili Şubat ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı ise büyük bir merak konusu oldu. Henüz net bir tarih verilmemiş olsa da önümüzdeki günlerde bu ödemeleri ihtiyaç sahibi dar gelirli olan vatandaşlara iletilmesi bekleniyor. Belediyelerin resmi internet sayfalarını takip ederek bu yardımlar hakkındaki güncel bilgilerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da resmi internet sitesini yakından takip etmeniz doğrultusunda bu hususta yapılan tüm bilgilere anında ulaşabilirsiniz. 

Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Aile Destek Programı 2023 için resmen son dakika müjdesi! Hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılıyor! Kaçırmayın

Müjde...Müjde...Müjde...Hemen e-Devlet`e girin tık diye 3 bin 295 TL parayı alın!