Ekonomi

Kış gelmeden markete koşup alın! Kış geldiğinde çok geç olacak, fiyatı uçacak! Bakın o ürün hangisi. Şu an ucuz

Zamlar yağmur gibi gelmeye devam ederken, bu zamlardan korunmak isteyen vatandaşlar da hangi ürünlere zam geleceğini araştırmaya başladı. İşte fiyatı şu anda ucuz olan ancak daha sonra yükselişe geçmesi beklenen ürün. Hatta geçtiğimiz kış birçok sebze ürününün fiyatı uçtu

Ülkemizde temel gıda maddelerine ciddi zamlar geldi. Hatta geçtiğimiz kış birçok sebze ürününün fiyatı uçtu. Durum böyle olunca vatandaşlar da sebze ürünlerini evlerine almak konusunda zorluk yaşadılar. İşte vatandaşları daha fazla zora sokmamak adına bu kış ciddi zam gelmesi beklenen bir ürünün duyurusu çok önceden yapıldı. 

Sıcak yaz günlerinde bol bol tükettiğimiz domatesleri kışın bulamayabiliriz. Gelen habere göre üreticiler ve pazarcılar domatesi ekim ayının ortasına kadar vatandaşlarla buluşturacak. Ancak kış tam olarak gelmeden domates konservesi yapabilmeniz için son günlere girdik. Fiyatlar 4-5 TL’den başlıyor 8-10 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Bakanlığın aile bütçesini ilgilendiren kısmı ise domates üretiminde ülkemizin kendine yetiyor olması ve kişi başına 110.7 kilogram olan tüketim. Buna göre, 3 kişilik bir aile yılda ortalama 250-300 kilo domates tüketiyor diyebiliriz. Bu hesapla, kaynayan tencerelerin vazgeçilmezi domates, bugünkü market fiyatlarıyla aile bütçesine yılda 2 bin 500-3 bin 500 liraya mal oluyor.

KIŞIN ÇOK DAHA PAHALIYA SATILACAK

Yaz bitti, havalar yağışların da etkisiyle hızla serinledi ancak taze ve kış dönemiyle kıyas edilirse nispeten uygun fiyatlı kırmızı domatesler tezgahlarda sergilenmeye devam ediyor.

Pazarcı esnafı ile çiftçiler, yazlık domateslerin ekim ortasına kadar tüketiciye ulaşmaya devam edeceğini belirtiyor.