Kent Haberleri

Kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL’ye çıkmıştı! İstanbul’da taksicilerin zam kuyruğu pes dedirtti!

İstanbul'da taksi ücret tarifelerine zam yapılması kararının ardından taksiciler, fiyat güncellemek için sıraya girdi. Yer yer uzun kuyruklar oluşurken zammın geçerli olması için güncelleme sırasına girenlere tepki de vardı. 2023 için yeni asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte, birçok ürün kalemine zam gelmeye başlamıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan, 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak zamlı tarife üzerine taksiciler, taksimetrelerini güncellemeye başladı. 2023 için yeni asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte, birçok ürün kalemine zam gelmeye başlamıştı.

Asgari ücret zammının ardından İstanbul’da toplu taşımaya gelecek zam miktarı merak konusuydu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2023 yılı için zamlı toplu ulaşım tarifesini Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde açıklayarak merakları gidermişti.

Kısa mesafe ücreti 28 TL'den 40 TL’ye çıkmıştı! İstanbul’da taksicilerin zam kuyruğu pes dedirtti!

Minibüs, elektronik bilet, taksi ve taksi dolmuş ücretlerine yüzde 29,10 oranında, servis ücretlerine de yüzde 19,95 oranında zam önerisinde bulunulmuştu. Takside indi-bindi ücretine ise yüzde 42 zam teklif edilmişti.

İŞTE YENİ TARİFELER!

TAKSİCİLER NEFES ALACAK!

Bağcılar’da taksimetrelerin fiyat güncellemesini düzenleyen firmanın önünde araç kuyruğu oluşturan taksicilerden Cenker Çokatar, sabahın erken saatinde sıraya girdiğini söyledi. Çokatar, gelen zam kararıyla taksicilerin bir nebze de olsa rahat nefes alabileceğini ifade etti. Daha önce para kazanamadıklarını iddia eden Erhan Yapıcı ise gelen zamlarla kazanç durumlarının daha iyi olabileceğini kaydetti.

VATANDAŞTAN KUYRUK ELEŞTİRİSİ

UKOME’nin 27 Aralık 2022'de aldığı kararla taksimetre açılış ücreti dahil tüm tarifelerde artış yapılmıştı. Tarife, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Öte yandan ilk günden kuyrukların oluşması taksicilerin yeni zamdan faydalanması için önem arz ederken, bazı vatandaşlar da uzun kuyrukları eleştirerek tepki gösterdi.