21 / 05 / 2024

Kıyı denetimleri turizmcileri tedirgin ediyor!

Kıyı denetimleri turizmcileri tedirgin ediyor!

POYD üyeleri, sezonu değerlendirdi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla başlatılan kıyı denetimlerinin turizm temsilcilerini tedirgin ettiğini belirtti...



POYD üyeleri, Maxx Royal Otel'de düzenlenen toplantıda sezonu değerlendirdi. Burada konuşan Kızıldağ, bu ay sonu itibarıyla büyük oranda bitecek 2013 turizm sezonunun genel olarak iyi geçtiğini söyledi. Gezi olaylarının temmuz ayındaki rezervasyonları olumsuz etkilediğini, azalmalar yaşandığını anlatan Kızıldağ, sonraki ayların ise daha iyi geçtiğini kaydetti. 


Mısır'da yaşanan olaylardan Türk turizm temsilcileri olarak üzüntü duyduklarını dile getiren Kızıldağ, "Komşudaki yangının bize farklı etkileri olabilir. Mısır'ın sorunlarını bir an önce halledilmesini ümit ediyoruz. Umarız Mısır toparlanır ve turizm pastasından faydalanmaya devam eder" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla başlatılan kıyı denetimlerinden tedirgin olduklarını belirten Kızıldağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimlere ve ölçümlere başladığını, kendilerinin de sonucunu merakla beklediklerini ifade etti. 


Kızıldağ, "Önümüzde koskoca destinasyonun yönetilmesine ilişkin o kadar sorun, sıkıntı, proje, strateji varken bir takım denetimler, genelgeler, talimatlarla uğraşıp duruyoruz. İnşallah kamusal bir takım presler durur da biraz kendi işimizi yaparız. Kıyı denetimleri bizi tedirgin ediyor" diye konuştu. 

Lara'da faaliyet gösteren Baia Otel Genel Müdürü Özgür Bayrak, kıyı kenar çizgisi denetimlerinin devam ettiğini ve 12 Kasım'da yıkım kararlarının açıklanacağını vurgulayarak, "Lara bölgesinde çok enteresan bir kıyı kenar çizgisi var. Bazı oteller ilk otel olması sebebiyle daha yüksek, bazı otellerde de daha düşük bir kıyı kenar hesaplaması var. Bunlar çok rahatsız edici" diye konuştu. 


Titanic Otel Lara Genel Müdürü Hediye Çete, Barut otelleri, Rixos otelleri ve birkaç otelin yönetim kurulunun bugün kıyı kenar çizgisi sorununu görüşmek üzere Ankara'da temaslarda bulunacağını bildirdi. 

Toplantıda konuşan Alanya'dan The Inn Resort Hotel Genel Müdürü Hayrettin Beşcanlar, özellikle erken rezervasyon döneminde çok iyi satışlar yaptıklarını, temmuz ayında herkesin yaşadığı kapasite düşüşünü bölge otellerinin de yaşadığını, Ramazan Bayramından sonra ise toparlandıklarını söyledi. 



Ticaret Gazetesi (İzmir)


Geri Dön