02 / 05 / 2024

Kıyılarda ilk 50 metreye kadar yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Kıyılarda ilk 50 metreye kadar yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, kıyılarda ilk 50 metreye kadar yapılaşmaya izin verilmeyecek...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kıyı Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, sahil şeridinin genişliği ve yapılanma koşulları yeniden düzenlendi.


Düzenlemede, 100 metrelik sahil şeridi mesafesinde herhangi değişiklik yapıl­mazken, Kıyı Kanunu’ndaki 50 metrelik yapı yaklaşma mesafesi uygulama yönetmeliğine eklendi. Bu kapsamda, kıyılarda ilk 50 metrede sadece halkın kullanabileceği yaya yolu, gezinti ve dinlenme alanları ile rekreaktif alanlara izin verilecek.


Yat limanları ve balıkçı barınaklarına standart getiren yönetmelikte, turizm mevzuatına uyum sağlamak amacıyla yat limanı tanımı güncel hale getirildi. Buna göre, yat limanlarına 6,5 metre yükseklik ve 2 katı aşmamak şartıy­la konaklama tesisleri yapma imkanı verildi.


Balıkçı barınağı tanımı da Balıkçı Barınakları Yönetmeliği ile uyumlu hale getirildi. Yönetmeliğe, "balıkçı barınaklarında emsalin yüzde 2'sini ve 6,5 metre yüksekliği aşmamak şartıyla, takılıp sökülebilir malzemelerle yönetim, geçici depolama ve satış gibi teknik altyapı birimleri inşa edilebileceği" maddesi eklendi.


Çevre ve Şehir


Geri Dön