Perakende

Kıyma alamayan sakatata yöneldi! Fiyatlara yeni zam iddiası geldi!

Et fiyatlarındaki aşırı yükseliş nedeniyle kuşbaşı fiyatı 230, kıymanın fiyatı ise 200 liraya yükselirken, vatandaş çareyi sakatata yönelmeke buldu. Öyle ki, bazı vatandaşların sakatat alarak bunu kıyma olarak çektirdiği de iddia edildi. Et fiyatlarındaki artışın, dar gelirli vatandaşın daha ucuz olan sakatata yönelmesine sebep olduğu bildirildi

Hayat pahalılığı nedeniyle etin artık yanına bile yaklaşamayan vatandaş, sakatata yöneldi.

Et fiyatlarındaki artışın, dar gelirli vatandaşın daha ucuz olan sakatata yönelmesine sebep olduğu bildirildi.

Bazı vatandaşların sakattan kıyma çektirdiğini söyleyen Ankaralı bir kasap, Ramazan ayında et fiyatlarının daha da yükseleceğini ve kıymanın 260 ila 270 liraya yükseleceğini iddia etti.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde ziyaret ettiği et toptancısında et fiyatlarındaki son durum sordu.

CHP'li vekile bilgi veren kasap, fiyatların yüksek olması nedeniyle her geçen gün alım gücü düşen vatandaş için etin artık lüks olduğunu söyledi.

Vekile, güncel et fiyatlarıyla ilgili bilgi de veren kasap şu an itibarıyla kuşbaşının 230, kıymanın 200 bonfilenin ise 500 liraya satıldığını söyledi.

“YÜREK ALIP KIYMA ÇEKTİRİYORLAR”

Et fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle vatandaşın artık sakatata yöneldiğini vurgulayan kasap, tüketicilerin son zamanlarda, eskiden hayvanın rağbet görmeyen yerlerine, yani sakatata yöneldiğini belirterek, “Ciğer, böbrek, yürek ya da işkembe talep görüyor. Çünkü sakatat etten ucuz. Öncelikle yürek çok satılıyor çünkü tüketici sakatatı alıp, kıyma olarak çektirerek, yürekten kıyma yiyor” diye konuştu.

MERDİVENALTI SAKATATÇILARA TALEP ARTTI!

Etten daha ucuz olan sakatatın fazla talep görmesinden ötürü merpen altı sakatat alanların çoğaldığı bilgisini veren kasap “130 - 140 liraya kıyma satılıyor. Biz o kıymanın içeriğini biz biliyoruz, ancak vatandaş bilmiyor ve kendi sağlıyla da oynamış oluyor” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN’DA YENİ ZAM GELECEK!

Önceden Türkiye’nin hayvancılıkta dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını, ancak şimdi hayvan ithal eder hale geldiğini hatırlatan kasap, önümüzdeki Ramazan ayında ete yeni bir zam geleceğini de iddia ederek, şu an için 200 lira olan kıyma fiyatının önümüzdeki Ramazan ayında 260 ila 270 liralara yükseleceğini söyledi.