05 / 05 / 2024

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler'e yeni proje yapılacak!

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler'e yeni proje yapılacak!

Kızılay, bağış yoluyla kendisine emanet edilen fakat ekonomik ömrünü doldurmuş veya iziki olarak artık kullanılamayacak durumda olan 323 gayrimenkulünü çağdaş yöntemlerle dönüştürme kararı verdi. İşte ayrıntılar...



Kızılay Taşınmaz Yönetimi Genel Müdürlüğü ve  Ankara  Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından, Kızılay'a insani yardımlar için kaynak oluşturulması amacıyla yeni bir projeye imza atıldı. 

Kızılay yetkililerinden alınan bilgilere göre; Kızılay, kimisi 80 yıl, kimisi 70 yıl önce bağışlanan, bazıları kerpiç yapı, bazıları tuğladan örülmüş tek katlı bina şeklinde olan, kimisi fay hatları üzerinde yer alan, kimisi de fiziki ve ekonomik ömrünü doldurmuş 78'i boş durumdaki 323 gayrimenkulünü dönüştürme kapsamına dahil etti. 

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler e yeni proje yapılacak!

Yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda Türkiye'nin kendi alanında en büyük 3 şirketinin danışmanlığında elektronik ortamda herkese açık ihale gerçekleştirilecek. Gayrimenkullerin satışından elde edilecek gelirin tümü yine aynı alanda harcanacak. 

Genel Müdürlük uzmanları ve Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırladığı rapora göre, dönüştürülmesi öngörülen gayrimenkullerin bu haliyle durması durumunda amortisman süreleri 80 seneye kadar çıkabiliyorken, dönüşümden sonra ortaya konulacak projelerle amortisman süresi 7 seneye kadar düşürülebilecek. 

Bağışçıların emanetini koruma ilkesi kapsamında veilen kararla, Kızılay daha fazla ihtiyaç sahibine yardım etme imkanına kavuşacak.

Kızılay 323 adet verimsiz gayrimenkulünü dönüştürecek: Önce İstanbul Etiler e yeni proje yapılacak!

Genel Müdürlüğün gayrimenkullerin insani yardıma destek olmak için daha etkin ve verimli kullanılabilmesi, bakım, onarım, tadilat gibi giderlerin azaltılması, hisseli taşınmazlar sebebiyle yaşanan hukuki süreçlerin ortadan kaldırılması gerekçeleriyle biçimlendirdiği çalışmada, dönüştürme çerçevesinde taşınmazların 76'sı hisseli, 247'si tam mülkiyet şeklinde yer aldı. 

Projeyle, kira getirisi yüksek ticari mülklere sahip olunması, hisseli gayrimenkullerden  kaçınılması, tehlike arz eden yapıların boşaltılması da amaçlanıyor. 

Bu çerçevede, ilk etaptaki dönüşümden elde edilecek gelirin, İstanbul Etiler'deki ve mülkiyeti Kızılay'a ait arsa üzerinde yüksek gelir getirici bir projeyle Ankara'daki alışveriş merkezinin renovasyonunda kullanılması kararı alındı. 

İstanbul'da yapılması planlanan yapının 6 senede, Ankara'daki alışveriş merkezinin ise renovasyonunun ardından 3 sene içinde kendilerini amorti edecekleri ve Kızılay'a insani yardımlar için gelir getirmeye başlayacakları belirlendi. 

ŞOK'ta 25-30 Nisan 2024 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! ŞOK'ta yeni haftada hangi ürünlerde indirimler var...

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Arazi yatırımı için adres açıklandı: 150 ile 750 bin TL arasında parası olanlar dikkat!

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları bir bir açıklandı! Yaşlılık maaşı ne kadar? Zamlı maaşlara bakın


Geri Dön