27 / 04 / 2024

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti! Bakın arkasında yatan sebep ne?

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, son dönemde tartışmalara neden olan kan ve çadır satışı konularında gelen eleştirilerin ardından 14 Mayıs seçimlerine sadece iki gün kala istifasını açıkladı.



Kahramanmaraş'daki depremin ardından Kızılay'ın çadır satışı skandalıyla gündeme düşen Başkan Kerem Kınık, 96 gün sonra istifa etti. Kınık'ın istifasını talep eden birçok isim arasında Fuat Oktay, İbrahim Kalın, Metin Külünk, Mustafa Varank, Mustafa Şentop, Mustafa Destici, Cevdet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Fahrettin Koca yer aldı. Fakat daha öncesinde Kınık, bu çağrılara kulak asmadı.

Daha sonra ise  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da konu hakkında açıklama yaparak, "Bu beni ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Hemen bu yanlışı düzeltmeliyiz" dedi. Bunun ardından Kınık, istifasını sunmak zorunda kaldı..

Oldukça büyük bir tepki gösterildi. Gözler başkana döndü..

AHBAP Derneği'nin depremin üçüncü gününde 46 milyon liraya çadır sattığı ortaya atıldı. Kurumun güvenilirliğinde ise büyük bir sarsıntıya neden oldu. Bu olay Kızılay'a yapılan bağışların da ciddi oranda azalmasına yol açtı. Bu çadır skandalının ardından siyasetçiler, Kızılay Başkanı Kerem Kınık için istifa çağrısı yaparak tepkilerini dile getirdi. İstifa çağrısında bulunanlar arasında şu isimler yer aldı:

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Son depremde yaşanan olay hiçbir şekilde kabul edilebilir bir şey değil. Başkanın bu şartlar altında görevden ayrılması gerektiğine dair bakanlardan da çağrılar yapıldı. Ben de düşüncemi belirtmek isterim ki kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi doğru olacaktır."

Kızılay başkanı Kerem Kınık hakkında açığa çıkan çadır skandalı sonrası siyasetçilerden istifa çağrıları devam ediyor. İstifa çağrısında bulunan isimler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz yer alıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ise “Bir yönetici bu kadar tepki alıyorsa gereği yapılmalı. Kendisi istifa etmezse dernek gereğini yapacaktır. Değişim gerektiğine ben de inanıyorum” diye konuştu.

 


Geri Dön