28 / 04 / 2024

Kızılay İş Merkezi'nde yıkıma hazırlık!

Kızılay İş Merkezi'nde yıkıma hazırlık!

İzmit'in Ömerağa Mahallesi’ndeki Kızılay İş Merkezi’nin yıkılıp yeniden yapılması hakkında çalışmalar hız kazandı.



İzmit'in Ömerağa Mahallesi’nde Hafız Şerif Sokak ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği köşede bulunan Kızılay İş Merkezi’nin yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar hızlandı.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nden Muharrem Şenol'un haberine göre; merkezin içerisinde yer alan ve bölgeyi besleyen trafonun yeni yerine taşınması işlemi tamamlandı ve yıkım hazırlıkları daha da hız kazandı. Trafonun bağlantısı yapılırken, işlemler sonrasında eski trafoyla bağlantı kesilecek. Yıkım çalışmasının da iki hafta içerisinde başlaması bekleniyor. Binanın etrafının güvenlik için OSB levhalarıyla çevrilmesi için metal profillerin takılması işlemi devam ediyor.

SEDAŞ TRAFOLARI ÇIKARACAK

Kızılay binasındaki trafolar ile SEDAŞ'ın yaptığı yeni trafo arasında bağlantıyı sağlayacak kablolar döşendi. Binada yer alan trafoların 15 gün içinde çıkarılacak ve bina yıkılacak. Şu anda yıkım işlemleri için belediyenin ruhsat vermesi bekleniyor. SEDAŞ'ın ruhsat verilmesinden sonra trafoların çıkarılması işlemine başlayacak.

YIKIM VE YAPIM İŞİNİ YİĞİT AVM YAPACAK

Yiğit AVM, Kızılay İş Merkezi'nin yıkım ve yapım işini yapacak. İş merkezi 2017 yılında Yiğit AVM tarafından o dönem için aylık 173 bin TL bedel üzerinden kiralandı. Her yıl yüzde 10 oranında kira artışı yapacak Yiğit AVM, yıkıp yeniden yapımını üstlendiği binayı 25 yıl boyunca kullanacak. 


Geri Dön