10 / 05 / 2024

Kızılay Pakistan'da Mevlana Evleri mahallesini kuruyor!

Kızılay Pakistan'da Mevlana Evleri mahallesini kuruyor!

Pakistan´ta Türk Kızılayı, Mevlana diye tabir edilen prefabrik evlerden oluşan ilk mahallesini kurma çalışmalarına başladı



Pakistan´ın selden etkilenen bölgelerinden biri olan Pirsaba´da çok sayıda kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
        
Türk Kızılayının bölgede yaptığı çalışmalar sonrasında burada barınma ihtiyacı olan çok sayıda kişi için prefabrik konut yapım çalışmalarına başlandı.
        
Türkiye´den gelen Mevlana adıyla anılan 30 prefabrik konut, Pirsaba bölgesinde kurulmaya başlandı.
        
Türk Kızılayı Pakistan Delegasyonu Başkanı Mustafa Yılmaz, amaçlarının en kısa zamanda selden etkilenen Pakistanlıların barınma ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu söyledi.
        
Yılmaz, sel felaketinin olduğu ilk günden itibaren Türk Kızılayının bölgeye gıda, sağlık, temiz su ihtiyaçlarının karşılanması yönünde çalışmalar yaptığını, bu çerçevede sel bölgesindekilere iftar yemeği verdiklerini anlattı.
        
Mustafa Yılmaz, 7 ayrı tren ve 50 TIR´dan oluşan yardım konvoyunun da önümüzdeki günlerde Pakistan´a ulaşacağını anlatarak, bunlarla selden etkilenen insanların yaralarına merhem süreceklerini kaydetti.
        
Pakistan Başbakan Danışmadı Muhammed Sanjrani de 2005 yılında meydana gelen depremden sonra da bölgeye ilk gelen yardım ekibinin Türk Kızılayı olduğunu anımsatarak, bundan duyduğu memnuniyeti getirdi.
        
Sel felaketinin ardından Türkiye´den küçük, büyük demeden bir çok yardımın geldiğini ifade eden Sanjrani, bunun bir kardeşlik örneği olduğunu belirtti.
        
Sanjrani, Pakistan´a çok sayıda ülkenin ve yardım kuruluşunun sel bölgesine gelerek gıda, temiz su, sağlık gibi hizmetlerde bulunduğunu, çadır dağıttığını ifade ederek, Türk Kızılayının burada bir ilki gerçekleştirerek, prefabrik konut yaptığını, bunun da büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Selzede Ayşa Sakaan de yaşanan felaketi anlattı.
        
Daha önce bir çok sel gördüklerini, ama ilk defa böylesine felaket olarak nitelendirilecek boyutta bir selle karşılaştıklarını anlatan Sakaan, bütün hayatları boyunca kazandıkları tüm birikimlerinin bir anda yokolduğunu ifade etti.
        
Suların çekilmesinin ardından, bölgede gıda, barınma, temiz su gibi bir çok ihtiyaçlarının bulunduğunu anlatan Sakaan, Türk Kızılayının burada konut yapmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
AA

Geri Dön