04 / 05 / 2024

Kızılay, Van'da depremzedelere mutfak seti dağıtıyor!

Kızılay, Van'da depremzedelere mutfak seti dağıtıyor!

Türk Kızılayı, Van merkeze bağlı Güveçli köyündeki konteynerlerde yaşamlarını sürdüren depremzedelerin mutfak malzemesi ihtiyacını gidermek amacıyla, 300 mutfak seti dağıttı



Türk Kızılayı deprem bölgesindeki vatandaşlara mutfak seti dağıtıyor.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Kriz Merkezi ve Van Valiliği ile yürütülen çalışma sonucu, afetten etkilenen köylerde bir dağıtım programı başlattıklarını anlatarak, "Bu programda konteynerler afetzedelere teslim ediliyor. Ardından da biz köylere gelip durum tespiti yapıp, yeni evlerine geçmenin hediyesi niteliğinde, birer mutfak seti dağıtıyoruz. Sonrasında afetzedelerin sorunlarını dinliyoruz ve bunları çözmek için not alıyoruz" dedi.

Dağıtımın yapıldığı köyde ciddi miktarda hasar oluştuğunu kaydeden Taşlı, şunları söyledi:
"İlk etapta çadırlarla sorunlar çözüldü. Ardından da aileler konteynerlere geçmeye başladı. Tarım Bakanlığımız da hayvanlar için çadırlar vermiş. Böylece yavaş yavaş insanlarımız mümkün olduğunca rahat koşullara ulaştırılmaya çalışılıyor. Türk Kızılayı olarak biz de mutfak setlerini dağıtıyoruz. Kalıcı konutlar da inşa edildikten sonra insanlar daha iyi koşullarda, daha modern bir şekilde yaşıyor olacak."
AA


Geri Dön