Ekonomi

Kızılay’dan market kampanyası! Başvuranlara anında alışveriş kartı verilecek! İşte şartlar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra Kızılay market kampanyasına başladı. İşte istenilen şartlar!İşte haberin ayrıntıları…

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremden sonra Kızılay, afetzedeler için 500 TL değerinde 140 bin adet alışveriş kartı dağıtacağını açıkladı.

İşte haberin ayrıntıları…

TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK!

Kızılay, bu yardım kartlarını afetzedeler için hazırladı. Alışveriş kartları, afetzedelerin en temel ihtiyaçları olan gıda ürünleri ve hijyen malzemeleri gibi temel ürünleri en yakınlarındaki zincir marketlerden alabilmelerini sağlayacak. Toplamda da 70 milyon TL değerindeki bu kartlar, zincir marketlerin faaliyet gösterdiği 7 afet bölgesi il ve toplamda 76 il için hazır bulundurup afetzedelere tahsis edilecek. Kızılay, alışveriş kartlarından faydalandırmak için belirli şartların aranacağını da açıkladı.

Kızılay, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden sonra 140 bin adet alışveriş kartını, 70 milyon TL değerinde tahliye bölgelerindeki afetzedelere dağıtacak. Bu dağıtılacak kartlardan yararlanmak için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. İşte Kızılay’ın alışveriş kartlarını almak için kişilerden istenilen şartlar;

Türk Kızılay İl Merkez Şubelerinden dağıtılacak olan bu alışveriş kartların son kullanım tarihinin 01.05.2023 olduğu belirtti. Buna ek olarak da, kartların yanı sıra bir broşür dağıtımı da yapılacak. Kart sayısı ise başvuranların ev içindeki kişi sayısına göre belirleneceği bilgisi verildi. Kızılay'ın dağıtacağı 140 bin adet alışveriş kartı 70 milyon TL değerinde olacak. Kartlar, temel ihtiyaçların karşılanması adına kullanılacak ve tahliye bölgelerindeki afetzedeler ile iş yerlerinin açılmadığı iller dışındaki afetzedelere Türk Kızılay İl Merkez Şubeleri tarafından dağıtımı yapılacak.

KIZILAY PERSONEL ALIMI!

Kızılay personel alımına son hızla devam ediyor. Kızılay’da çalışmak isteyenler güncel ilanlara kurumun web sayfasından kolaylıkla ulaşabilirler. Türkiye’nin her ilinde teşkilatı olan Kızılay; hemşireden mekanik teknikerine, iletişim uzmanından tutunda klinik biyokimya uzmanına kadar pek çok kadrolarda personel alımı gerçekleştiriyor.

KIZILAY PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kızılay iş başvurusunda bulunmak isteyenler şu şartları yerine getirmelidir. İşte o şartlar;

T.C vatandaşı olması gerekir,

 Kamu haklarından mahrum olunmamalıdır,

sağlık probleminin olmaması, sicil kaydının temiz olması ile birlikte ve erkek adaylar için de askerlikle ilişiğinin kesilmiş olması gerekir.