02 / 05 / 2024

Kızılay'ın Dragos'taki milyonluk evlerinde afetzedeler oturacak!

Kızılay'ın Dragos'taki milyonluk evlerinde afetzedeler oturacak!

Maltepe sahilinde, Adalar manzaralı arsa üzerine KİPTAŞ'ın inşa ettiği 8 blok ve 128 konuttan oluşan "Dragos Konakları"ndaki Türk Kızılayı'na ait 64 lüks konut, 30 Ekim'de yapılacak ihaleyle satılacak



Türk Kızılayı, Dragos'taki 64 lüks dairesini satışa çıkartıyor. Ortalama 1 milyon lira değerindeki dairelerin geliri ile afet stokları güncellenecek. Maltepe sahilinde, Adalar manzaralı arsa üzerine KİPTAŞ'ın inşa ettiği 8 blok ve 128 konuttan oluşan "Dragos Konakları"ndaki Türk Kızılayı'na ait 64 lüks konut, 30 Ekim'de yapılacak ihaleyle satılacak. 340, 234 ve 187 metrekarelik dairelerin satışı açık artırma usulüyle yapılacak. Parmak izi okumalı çelik daire kapısı, merkezi ısıtma sistemi, her daireye özel klimalı soğutma sistemi, alüminyum radyatör, otomasyon sistemiyle kontrol edilebilen panjur sistemi, 35 kanal şifresiz uydu yayını, dijital kanal altyapısı, su basması, yangın ve hırsızlığa karşı emniyet sistemi, mutfakta ısı, gaz dedektörü ve ani su ısıtıcı eşanjör, mutfak ve banyosunda da son drece lüks malzemelerin kullanıldığı dairelerin ortalama 1 milyon lira ve üzerinde satılması bekleniyor.

TOPLU HALDE SATILAMAMIŞTI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, KİPTAŞ'a 64 daire karşılığında arsa verdiklerini belirterek, "60 milyon liralık gelir elde etme hedefimiz var. Bu paranın bir kısmını yeni gayrimenkul alımında kullanacağız. Bunun yanı sıra afet müdahale sistemlerinin ve stoklarının güncellenmesi, kan merkezlerinin modernizasyonu, bölgesel kan merkezlerine ilaveler için de önemli bir kaynak sağlayacağız" dedi. Kızılay, 64 daireyi geçtiğimiz Temmuz'da toplu halde satışa çıkarmış ancak alıcı çıkmamıştı.

Bülent Ergun / SABAH


Geri Dön