26 / 06 / 2024

Kızılbük GYO açıkladı: Devre mülk projesi inşaatı izin verilen ölçüde sürüyor, herhangi bir deniz dolgusu yapılmadı!

Kızılbük GYO açıkladı: Devre mülk projesi inşaatı izin verilen ölçüde sürüyor, herhangi bir deniz dolgusu yapılmadı!

Kızılbük GYO'dan Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesinin inşaatının sürdüğüne ve bugün basında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. İşte detaylar...



Bugün Sinpaş Kızılbük Wellness Resort devre mülk projesi ile ilgili bir son dakika bilgisi verildi. Buna göre, projede, kıyı alanında kaçak dolgu yapıldığı ve inşaat ruhsatının olmaması sebebiyle 60 milyon TL ceza kesildiği, firmanın 30 gün içinde kıyı kanununa karşı yaptığı inşaatta düzeltme yapmaması durumunda belediye ekiplerince söz konusu çalışmaların yıkılacağı belirtildi.

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) haber ve söylentilere ilişkin açıklama yaptı. 

Kızılbük GYO'dan basın ve yayın organlarında çıkan Danıştay kararları hakkındaki haberlere istinaden kamuoyuna bir açıklama yapıldı. 

Kızılbük GYO açıkladı: Devre mülk projesi inşaatı izin verilen ölçüde sürüyor, herhangi bir deniz dolgusu yapılmadı!

Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin 27/11/2023 tarih, 2023/643 Esas ve 2023/2467 sayılı ve  Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin 23/01/2024 tarih, 2023/767 Esas ve 2024/181 sayılı davaların reddi kararlarının temyiz edildiği Danıştay 4. Dairesinin 2024/223 Esas ve 2024/2505 Sayılı ve 2024/648 Esas ve 2024/2506 sayılı kararlarda özetle; yeni bir bilirkişi heyetiyle mahallinde keşif ve inceleme yaptırılması suretiyle hazırlanacak rapor ve dosyadaki bilgi ve belgelerin yeniden değerlendirilmesi gerektiği kanaati ile temyize konu yukarıda anılan kararların bozulmasına ve yeniden karar verilmek üzere dosyaların anılan İdare Mahkemesine gönderilmesine karar verildiği belirtildi. 

Kızılbük GYO'nun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na 2 Şubat 2023 tarihinde sunulan ÇED Raporu hakkında ilgili bakanlık tarafından verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı hala yürürlükte bulunuyor. 

Kızılbük GYO açıkladı: Devre mülk projesi inşaatı izin verilen ölçüde sürüyor, herhangi bir deniz dolgusu yapılmadı!

Diğer taraftan, Kızılbük GYO, basın ve yayın organlarında çıkan Marmaris Belediyesinin şirketimizin proje alanındaki tespiti hakkındaki haberlere istinaden şu açıklamada bulundu:

"12 Haziran 2024 tarihinde Marmaris Belediyesi ekipleri Sinpaş Kızılbük Thermal Resort projemizin inşaat alanının önündeki sahilde yer alan dolgu alanla ilgili tespit yaptı. Söz konusu dolgu alan 1990'larda o tarihte gayrimenkulde mülkiyet hakkına sahip olan malik tarafından inşa edilmiş olup, projemizin deniz tarafındaki Devletin hüküm ve tasarrufu altında kalan alanında olan bir dolgu alanı. 2012'den itibaren Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile şirketimiz arasında ön izin sözleşmesi olup yıllık bedelleri şirketimiz tarafından ödeniyor. Şirketimiz tarafından herhangi bir deniz dolgusu gerçekleştirilmedi. Bu konuyla ilgili Marmaris Belediyesi tarafından şirketimize tebliğ edilen bir ceza bulunmuyor.

Sinpaş Kızılbük Thermal Resort projemizde 205 oda otel ve 555 bağımsız bölümden oluşan 1. etap inşaatımızın inşaat çalışmaları tamamlandu. 2. etapta inşaat kısıtlamaları (Kültür ve Turizm Bakanlığının 10.03.2015 tarihli ve 2015/3 sayılı Genelgesi ile turizm sezonu olarak nitelendirilen 15 Mayıs - 15 Ekim ayları arasında turistik yörelerde ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirilmektedir) kapsamı dışında kalan çalışmalarımız devam ediyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Sinpaş Kızılbük devre mülk projesi hem mühürlendi hem de 60 milyon TL'lik ceza kesildi: Yıkım kararı da alınabilir! 

TOKİ'den 9 bin TL taksitle 2+1 konut fırsatı için son gün yarın! 

Akar Taahhüt Yapı, 2 bin 500 konut hayata geçiriyor! 


Geri Dön