26 / 06 / 2024

Kızılcahamam kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı? 

Kızılcahamam kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı? 

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında emekli vatandaşlara ek zam yapılmaması, kök maaşların düzeltilmemesi ve asgari ücrete ara zam yapılmaması konusu ile ilgili olarak karar alındı. İşte kulis bilgileri...



AK Parti’nin Kızılcahamam kampından ekonomide gerçekçi, popülizmden uzak bir ekonomi politikası uygulanması konusu ile ilgili olarak kararlılık çıktı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre geçmişte emeklilikte yaşa takılanlar başta olacak şekilde seçim öncesinde muhalefetin de baskısıyla yapılan popülist düzenlemelerden artık tamamıyla uzak durulacak.

Ekonomim'den Besti Karalar imzalı habere göre önümüzdeki dönemde yapısal reformları da kapsayan düzenlemelerde gerçekçi bir yaklaşımla hareket edilecek, atılacak olan adımlarda etki analizleri yapılarak yol alınacak. 

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret ve emekli maaşlarındaki iyileştirmelerle ilgili son dönemlerde muhalefetten gelen vaatler gerçekçi bulunmazken, muhalefetin vaatleri hiçbir biçimde AK Parti’nin gündeminde olmayacak. Yani Temmuz'da ne asgari ücrette bir artış olacak ne de emekli aylıklarında, kök maaşlar dahil artı bir iyileştirmeye gidilmesi şu an için planlanmıyor.

Kızılcahamam kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı? 

ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEK BİRİNCİ ÖNCELİK


Paylaşılan detaylara göre enflasyonu tek haneye indirmek önümüzdeki dönem için birinci öncelik şeklinde belirlendi. AK Parti’de enflasyonu tek haneye indirmeden seçime gidilmemesi görüşü de hakim. Önümüzdeki günlerin öncelikli gündeminin ise mali tedbirler olması bekleniyor. İşte tam da bu noktada vergi de adalet ve etkinliğin sağlanması AK Parti’nin masasında. Ülkemizdeki büyük şirketlerin yeteri kadar vergi ödememesinin vergi adaletini zedelediği görüşünü ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atılacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in NTV’ye yaptığı, “Türkiye'deki kurumlar vergisi mükelleflerinin önemli bir kısmı uzun senelerdir zarar beyan ediyorlar. 20 sene boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız?“ şeklindeki açıklamaları da Kızılcahamam’daki değerlendirmelerin yansıması şeklinde oldu.

ELEŞTİRİ YAĞDI

Kızılcahamam’da ekonomi kadar öne çıkan diğer bir alan ise sağlık sistemi oldu. Verilen detaylara göre özellikle randevu sistemi konusunda milletvekilleri kendilerine gelen şikayetleri aktardılar. Vatandaşların özel hastaneler yönlendirilmesini çözüm olmadığı üniversite hastanelerinin daha fazla devreye girmesi gerektiği belirtildi.

 

Gayrimenkulde yeni vergi düzenlemeleri neleri değiştirecek?

Proje gayrimenkul yatırım fonunun bugünden doğru kurgulanması gerekiyor!

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!


Geri Dön