28 / 04 / 2024

Kızılcahamam Soğuksu Parkı'nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM'de!

Kızılcahamam Soğuksu Parkı'nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM'de!

Ankara Kızılcahamam'da yer alan Soğuksu Milli Parkı’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kullanımına yapılacak tesis meclis gündemine taşındı..



Kızılcahamam Soğuksu Parkı nda yapılacak Diyanet Merkezi TBMM de!

 

CHP  Ankara  Milletvekili Murat Emir, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı içerisine inşa edilecek olan Diyanet Eğitim Merkezi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı. 

 

Sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmansını talep eden Emir "Ankara’ya 80 kilometre uzaklıkta bulunan, günübirlik piknikçilerin uğrak yeri ve Ankara’nın oksijen deposu olarak bilinen Soğuksu Milli Parkı, 1959 yılında açılmış ve koruma altına alınmıştır. Kızılcahamam ilçe sınırlarındaki tabiat harikası Soğuksu Milli Parkı’nda ne yazık ki ciddi bir yapılaşma planlanmaktadır. Burada Diyanet işleri Başkanlığı’nın kullanımında, 5 yıldızlı lüks termal otel niteliğinde bir tesis yapılacağı; 10 bin 758 metrekare arazi üzerindeki bu tesise, ‘Diyanet Eğitim Merkezi’ adı verileceği belirtilmektedir." dedi.

 

"Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili projesine göre tesiste; 1200 metrekarelik restoran, 250 kişilik konferans salonu yer alacaktır. 8 katlı olması planlanan tesisin, 220 yataklı ve 80 araçlık kapalı otoparkıyla misafirlerine hizmet vermesi düşünülmüştür." bilgilerini de veren Emir bu bağlamda 4 soru sordu.

 

Emir'in soruları

 

1- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’nın içinde yapmayı planladığı dev tesis, parkın tam olarak neresinde inşa edilecektir? Tesisin, Kızılcahamam Altın Memba Suyu Fabrikası’nın bulunduğu alana yapılacağı iddiası doğru mudur?

 

2- Eski su fabrikasının bulunduğu bölgede 10.000 metrekare alanın mevcut olmadığı bilinmektedir. Bu durumda, yapılması planlanan tesis için ağaç kesilmesi gündemde midir? Öyleyse, tahminen kaç ağacın kesilmesi öngörülmektedir?

 

3- İlgili tesisin yapılmasının planlandığı yerin, Atatürk’ün manevi kızı Prof.Dr. Afet İnan tarafından Kızılcahamam Belediyesi’ne hediye edildiği dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur? Doğru ise Prof.Dr. Afet İnan bağışladığı araziye ilişkin herhangi bir kullanım sınırlaması koymuş mudur?

 

4- Diyanet İşleri Başkanlığı’na misafirhane veya eğitim tesisi yapılması için, koruma altındaki milli park dışında, daha uygun bir arazi bulunamamış mıdır?

 


Geri Dön