Toki

Kızılcahamam’daki TOKİ blokları kayma tehlikesi yaşıyor!

Kızılcahamam’daki TOKİ bloklarının kayma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu Büyükşehir Belediye Meclisi raporlarına yansıdı. Raporda yol yapımı nedeniyle yaşanan toprak kaymasının bin 100 kişinin yaşadığı konutları tehdit ettiği belirtilirken, acilen istin

Büyükşehir Belediye Meclisi Kent Estetiği Komisyonu’nun Kızılcahamam ilçesindeki TOKİ bloklarının yer aldığı bölge hakkında hazırladığı rapor, konutların büyük tehlike altında olduğunu ortaya çıkardı. 

Yaklaşık bin 100 kişinin yaşadığı 298 konuttan oluşan TOKİ blokları hakkında hazırlanan raporda, yol yapımı sırasında yaşanan toprak kaymasıyla beraber konutların da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Bölgeye acilen istinat duvarı yapılması talep edilirken, çalışmanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını talep eden rapor Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de oy birliğiyle kabul edildi.   


KAYMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Kent Estetiği Komisyonu’nun Kızılcahamam TOKİ konutları hakkında hazırladığı raporda şu ifadelere yer verildi: “TOKİ Blokları’nın bulunduğu alt taraftan yol geçmektedir. Yol yapımıyla alınan hafriyat nedeniyle büyük bir yar olmuş ve kayma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Hem yolun toprak kaymasıyla kapanması hem de TOKİ Blokları toprak kayması sebebiyle yıkılmayla karşı karşıya kalması söz konusu olup, durum tehlike arz etmektedir. Söz konusu yere istinat duvarı çekilmesi arz etmektedir. Kızılcahamam ilçe belediyesinin imkanları yeterli olmadığından Büyükşehir Belediyesi bütçe imkanları dahilinde taş veya beton istinat duvarı çekilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”


TOKİ SAKİNLERİ DURUMDAN HABERSİZ

Ankara Hürriyet, Kızılcahamam’da TOKİ konutlarının bulunduğu bölgeyi fotoğrafladı. Komisyonun hazırladığı rapora yansıyan toprak kaymaları ve yarıklar dikkat çekti. TOKİ sakinleri ise toprak kayması ve yıkılma riskinden haberdar olmadıklarını belirterek, “Evlerimize ve binalarımıza şu anda yansıyan olumsuz bir durum yok. Daha önce çevrede otlayan hayvanların konutların etrafına girmemeleri için bir duvar inşa edilmesi talebi olmuştu. Eğer durum raporlara yansıdığı gibi tehlike arz ediyorsa istinat duvarının yapılarak önlem alınması gereklidir” ifadelerini kullandı.


Hürriyet