28 / 04 / 2024

KKM hesapları olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren hesap açılamayacak!

KKM hesapları olanlar dikkat! 1 Ocak'tan itibaren hesap açılamayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacağını açıkladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası (TL) dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) yeni hesap açılışların son erdiğini belirtti.  Mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları artık yenilenmeyecek.

1 OCAK'TAN İTİBAREN HESAP AÇILAMAYACAK!

Merkez Bankası'ndan, bankalara gönderilen yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacağı belirtildi. Vade sonlarında mevcut TL dönüşümlü KKM hesaplarının yenilemesi artık yapılamayacak. Döviz dönüşümlü KKM'de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri, devam edecek.

KKM hesapları olanlar dikkat! 1 Ocak tan itibaren hesap açılamayacak!

Merkez Bankası'ndan bankalara giden yazıya göre, 1 Ocak 2024'ten önce açılan ve vadesi henüz gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" hükümleri kapsamında yürütülecek.

"Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar" ile söz konusu hesapların açılma süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

KKM HESAPLARI 2 TRİLYON 651,8 MŞKYAR TL'YE DÜŞTÜ!

Kur korumalı Türl Lirası mevduat ve katılma hesaplarındaki çıkışlar 22 Aralık ile biten haftada da devam etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan verilerine göre söz konusu hesapların toplam tutarı 2 trilyon 682 milyar TL'den 2 trilyon 651,8 milyar TL'ye düştü.

KKM hesapları olanlar dikkat! 1 Ocak tan itibaren hesap açılamayacak!

KKM'DE KURUMLAR VERGİSİ İSTİSNASI 6 AY UZATILDI

Kur Korumalı Mevduat (KKM) ve katılım hesaplarına uygulanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 6 ay daha uzatıldı.Buna göre uygulanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 31 Aralık 2023'ten 30 Haziran 2024'e kadar uzatılmış oldu.
 

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön