02 / 05 / 2024

KKTC Acil Durum Hastanesi için geri sayım başladı!

KKTC Acil Durum Hastanesi için geri sayım başladı!

Türkiye tarafından Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da inşa edilen KKTC Acil Durum Hastanesi"nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.



KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin bulunduğu alana inşa edilen KKTC Acil Durum Hastanesinin büyük bir bölümü tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçtiğimiz Ağustos ayında temeli atılan hastane inşaatının kısa sürede bitirilmesi ve hastanenin kısa sürede hizmete açılması bekleniyor.  Acil hastane, ilk etapta (Kovid-19) karşı verilen mücadelede kullanılacak; salgın sonrasında ise KKTC halkının hizmetinde olacak.

Tam teşekküllü ve donanımlı olarak inşa edilecek hastane için edinilen ilk bilgilere göre;  hastane inşaatında yaklaşık 500 işçi ile 51 iş makinesi, 7 gün 24 saat çalışıyor. Pencere ve kapıların montajına devam edilirken, elektrik ve mekanik imalatlarla hasta odalarının zemin kaplamalarıyla ilgili çalışmalar da devam ediyor.  Ek olarak hastanenin ön giriş ve otopark alanı asfalt dökümü için hazır durumda. KKTC Acil Durum Hastanesi projesi için  hareketli ve sabit mobilyalar da temin edildi. 

100 yatak ve 24 yoğun bakım kapasitesi 

Hastanenin inşaatı tamamlandığında, hastane kapasitesinde 24'ü yoğun bakım odası olmak üzere 100 yatak  olacak. 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Lefkoşa'da inşa süreci devam eden KKTC Acil Durum Hastanesinin çalışmalarını 3 kez inceledi. 

İlk olarak 27 Ağustos'ta hastane şantiye ziyaretinde bulunan  Tatar, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti esnasında Tatar'a, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de eşlik etti.

Başbakan Tatar, daha sonra 22 Eylül ve 4 Ekim'de hastane inşaatını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

KKTC Acil Durum Hastanesi Ekim'de açılacak!


Geri Dön