05 / 05 / 2024

KKTC'ye su götürecek projede ikinci batırma işlemi tamamlandı!

KKTC'ye su götürecek projede ikinci batırma işlemi tamamlandı!

Uzunluğu 500 metre olan ikinci borunun batırma işlemini yaptıklarını anlatan Detek Deniz Teknolojileri firmasının proje müdürü Hakan Uğur, çalışmaların dalgıçların da aralarında bulunduğu uzman kadroyla sürdürüldüğünü kaydetti...




Uzunluğu 500 metre olan ikinci borunun batırma işlemini yaptıklarını anlatan Detek Deniz Teknolojileri firmasının proje müdürü Hakan Uğur, çalışmaların dalgıçların da aralarında bulunduğu uzman kadroyla sürdürüldüğünü kaydetti. 



Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürecek olan KKTC Su Temin Projesi kapsamında deniz isale hattının kıyı yaklaşımında ikinci boru batırma işlemi yapıldı. 


Boruların batırılması ve deniz altında montajının yapılması işlemini gerçekleştiren Detek Deniz Teknolojileri firmasının proje müdürü Hakan Uğur, çalışmaların sürdüğü Anamur ilçesinde yaptığı açıklamada, ilk etapta kıyı yaklaşımında 3 kilometrelik boru batırma ve sabitleme işlemi yapacaklarını belirtti. Uzunluğu 500 metre olan ikinci borunun batırma işlemini yaptıklarım bildiren Uğur, çalışmaların dalgıçların da aralarında bulunduğu uzman kadroyla sürdürüldüğünü kaydetti. 


Üç kilometrelik güzergahın 30 metre derinlikte tamamlanacağını, daha sonraki kısımlarda ise 280 metre derinliğe kadar borunun deniz tabanında açılan kanal içerisine yerleştirileceğini anlatan Uğur, 3 kilometrelik etabı yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını kaydetti. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön