Genel

Klasik haritacılık, dijital haritacılığa dönüştü!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi. İftar programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı...

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubesi, geleneksel hale getirdiği iftar programını bu yıl da gerçekleştirdi. İkonia Garden Düğün ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programına Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fatih İşcan, yönetim kurulu üyeleri, inşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rifat Yüzbaşıgil, Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Mustafa Kaş, Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdoğan Duransoy ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. İftar sonrası misafirlerine teşekkül" konuşması yapan Doç. Dr. Fatih İşcan, harita mühendisliği hizmetlerinin ülke savunmasından, imar planına, alt yapı projelendirmelerinden ormanların korunmasına kadar pek çok hizmetin alt yapısını oluşturduğunu söyledi. Tarihsel gelişim sürecinde mesleklerinin sürekli kendini yenilediğini belirten İşcan, "Mesleğimiz, klasik haritacılıktan dijital haritacılığa doğru önemli anlım göstermiştir. Yenilikler mesleğimiz için yeni potansiyel iş sahalarının yaratılması açısından da önemli olmuştur. Meslektaşlanmız bu sektörlerde pay sahibi olabilmek için teknolojiye açık olmalı, teknolojiye yatırım yapmaktan korkmamalılar" dedi. Meslek alanlarının geniş olduğuna dikkat çeken Fatih İşcan, bıırada meslektaşlarının birlikte hareket etmesinin de önemli olduğunu ifade etti. 

Meslek sorunlarının birlikte çözülmesi gerektiğini aktaran işcan, "Oda olarak bizler de mesleğimizin gelişimini sağlamak, kamu ve özel sektörde çalışan üyelerimizin sorunlarına çözüm aramak, mesleki anlamda bilimsel ve teknik yönden her türlü katkıyı vermek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 

Burada değerli meslektaşlarımızın da fikirlerini önemsiyoruz. Bu noktada, yönetimimize daha çok katkı vermenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı. İşcan, konuşmasının sonunda, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da zulüm gören masum insanlara Allah'tan sabır dilediğini belirtti. 



Konya Yenigün