Genel

Kleemann, inşaat sektöründe Türki Cumhuriyetlere göz dikti!

Türkiye ’deki cirolarını ise 2009 ’da 16 milyon TL olarak gerçekleştiren Kleemann, 2010 Türkiye ’de 17 milyon 300 bin TL olarak gerçekleştirdi...

Almanya 'da kurularak yüz otuz yıldan bu yana insanları binaların üst katlarına taşıyan Kleemann, faaliyet gösterdiği Türkiye 'den sonra inşaat sektörünün geliştiği Türki cumhuriyetlere göz dikti. Avrupa 'da ve dünyada asansör imalatçıları arasında önemli bir yere sahip olan Kleemann, dünyada 2008 yılını 16 milyon avronun üzerinde bir ciro ile kapatırken 2009 yılında bu rakamı 18 milyon avroya taşıdı. Türkiye 'deki cirolarını ise 2009 'da 16 milyon TL olarak gerçekleştiren Kleemann, 2010 Türkiye 'de 17 milyon 300 bin TL olarak gerçekleştirdi.

Bu sene ekonominin durumunu da göz önünde bulun durarak en azından geçen seneyi yakalamak   ist ediklerini açıklayan Kleemann Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Stefanos Parizyanos, rotalarını Türki Cumhuriyetlere çevirdiklerini ifade etti. Türkiye Cumhuriyetler'e, İran, Irak, Suriye, Kıbrıs, Bulgaristan gibi komşu ülkelere   gerçekleştirdikleri ihracatla   Türkiye'deki kayıp ciroyu telafi etmeye çalış tıkların belirten Parizyanos , “Türkiye asansör pazarı 2009'da 20 bin yeni asansör olarak hesaplanmıştı. Bu rakamın 2 bin kadarı hidrolik, geri kalanları ise makineli asansörlerdir. Bu durumda biz Türkiye hidrolik asansör pazarının yüzde 50'sinden fazlasına sahibiz. Geçen sene ekonomideki olumsuzluklar nedeniyle bu rakamın 15 bin -16 'lere gerileyeceğini düşünüyoruz ” konuştu.

Türkiye 'de 4 bin   600 'ü komple asansör sistemini sat tıklarının altını çizen Parizyanos , “Satılan 14 bin asansör ünitesi ni imal ettik. Kleemann; makine daires iz, insan, yük, yemek ve servis asansörleri gibi her tür asansör konusunda ihtisas sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz ” dedi.