Ekonomi

Koç Holding'den bayilerine: Masraflarınıza dikkat edin gerekli olmayan harcamalardan kaçının

Koç Holding Anadolu Buluşmaları'nın 30'uncusunda 10 bini aşkın bayisiyle buluştu. Dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıda Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, bayileri belirsizlik süreciyle ilgili uyardı ve tasarruf çağrısı yaptı.Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M

Koç Holding Anadolu Buluşmaları'nın 30'uncusunu yurt içindeki ve yurt dışındaki 10 bini aşkın bayi ve yetkili servisin katılımıyla dijital ortamda yaptı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, bayilere yönelik olarak tüm işlerinde son derece hesaplı ve basiretle davranmaları gereken bir dönemdi bulunduklarını kaydetti.

Koç, katılımcılara masraflarına dikkat etmeleri ve çok gerekli olmayan harcamalarını ertelemeleri ve nakit akışını yakından takip etmeleri uyarısında bulundu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, içerde ve dışarıda ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artık açıkça hissedilen belirsizlik sürecinin maalesef yakın zamanda sona ermeyeceğini belirterek, "Koç Topluluğu olarak, tüm bu belirsizlikler içerisinde risklerimizi basiretle yönetirken, sağlam ve iddialı bir gelecek vizyonuyla uzun dönemli hedeflerimize de odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplam milli gelirin yüzde 8'i Koç'un

Koç Topluluğu olarak son 5 yılda 9,4 milyar dolar yatırım yaptıklarını ve kombine gelirlerinin Türkiye'nin milli gelirinin yüzde 8'ine eşdeğer olduğunu ifade eden Ömer Koç, topluluk şirketlerinin toplam ihracatın yüzde 7'sini gerçekleştirdiğini belirtti. Ciro büyüklüğüne göre en büyük 10 şirketin 4'ü, en çok ihracat yapan 10 şirketin 3'ünün Koç Topluluğu şirketlerinden olduğunu dile getiren Koç, son 10 yılda grubun ödediği vergilerin, toplam vergi gelirinin yüzde 7.5'ine tekabül ettiğini belirtti.

Borsa İstanbul'un piyasa değerinin yüzde 21'i

Özel sektör AR-GE yatırımının yüzde 7'sini Koç Grubu'nun gerçekleştirdiğine işaret eden Ömer Koç, Türkiye'nin en büyük fikri haklar portföyüne sahip olduklarına işaret etti.  Borsa İstanbul'da halka açık şirketlerin piyasa değerinin, toplam piyasa değerinin yüzde 21'ini oluşturduğunu kaydeden Koç, dünyanın en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune Global 500'de bu yıl da Türkiye'yi temsil eden tek şirket olduklarını dile getirdi.

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Koç Holding karını katladı!