29 / 04 / 2024

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

2014'ten bu yana  Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma faaliyetleri alanında hizmet veren  Koç Üniversitesi Topkapı Kampüsü'ne 4 ek bina inşa edilecek. 



Koç Üniversitesi Hastanesi, Eylül 2014'te Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet veriyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Sağlık Bilimleri Yerleşkesi, Tip Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, araştırma laboratuvarları ve İleri Düzey Öğrenme ve Simülasyon Merkezi'ni dahil ediyor. 

Hastanede 2016 yılında Genetik Tanı, Tüp Bebek ve Erişkin Kemik iliği merkezleri, 2017 senesinde ise Gamma Knife (Radyocerrahi), Kozmetik Dermatoloji, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Oksijen Tedavi merkezleri hasta kabulüne başlamış, ek olarak RMK AIMES'in birinci fazı hizmete açılmıştı. 2019 yılı itibariyle hastane, kapasitesini 410 tek kişilik yatan hasta odasına, 55 yoğun bakım ünitesine ve toplamda 44 kemoterapi ünitesine yükseltti. 14 operasyon odasında 32 bin 200'den fazla operasyon ünitesine yükseltti. 14 operasyon odasında 32 bin 200'den fazla operasyon yapıldı. 

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

Koç Üniversitesi Hastanesi, hizmet vermeye başladığından bu güne 49 bin 600'e yakını uluslararası hasta olmak üzere, yaklaşık 51 bin kişiye yatarak, 834 834 bin kişiye de ayakta tedavi hizmeti verdi. Koç Üniversitesi Hastanesi, oldukça ilgi gören bir hastane haline geldi. Talebin artması ile beraber hastane yönetimi büyümeyi gündeme aldı. Edinilen bilgilere göre hastane kampüsü büyümek için de elverişli.  KOÇ Üniversitesi Hastanesi yönetimi, dört ek bina birden yaparak kapasiteyi artırmak için inşaat çalışmalarına başladı.

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!


Geri Dön