02 / 05 / 2024

Kocaeli Akçaray Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı!

Kocaeli Akçaray Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tramvay hattının uzunluğunu 20 kilometreye çıkardı.



Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Otogar ile Sekapark Eğitim Kampüsü arasında hizmete açık olan Akçaray Tramvay Hattı’nı Plajyolu’na kadar uzattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaların tamamlandığı yeni hat, dün itibariyle hizmete girdi. Geçtiğimiz günlerde yeni hattın ilk deneme sürüşünü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın gerçekleştirmişti. Mevcut tramvay hattına yeni açılan tramvay hattın eklenmesiyle beraber Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 kilometreye çıkmış oldu.

KURUÇEŞME’YE UZANAN HAT DA GELECEK

Kocaeli Sekapark Eğitim Kampüsü ile Plajyolu’na uzanan yeni hat daha sonra Kuruçeşme’ye kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uzatılacak. 2020 içerisinde ihaleye çıkmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme hattı inşasına başlayacak. Otogar bölgesinden Şehir Hastanesi’ne ulaşan hat için de çalışmalar en kısa sürede başlayacak.


Geri Dön