29 / 04 / 2024

Kocaeli Arslanbey Kültür Merkezi için çalışmalar başladı!

Kocaeli Arslanbey Kültür Merkezi için çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kültür merkezleri inşa etmeye devam ediyor. Halkın sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bu mekanlar, modern yapılarıyla da dikkat çekiyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde kültür merkezleri inşa etmeye devam ediyor. Halkın sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bu mekanlar, modern yapılarıyla da dikkat çekiyor. Kartepe ilçesi Arslanbey Mahallesi’ne de bir kültür merkezi yapılıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa edilen kültür merkezi, 2 bin 650 metrekare kullanım alanına sahip olacak.


ÜÇ BLOKTAN OLUŞACAK


A, B, ve C olmak üzere üç blok şeklinde inşa edilecek olan yapının B blok temel betonu döküldü. C blok çok amaçlı salon temelinin ise altı dolgusu yapılıyor. 3 bin 190 metrekare arsa alanı üzerine kurulacak olan kültür merkezinin A bloğu 431metrekare olup, 260 kişilik çok amaçlı salon olarak tasarlandı. B blok bodrum katı 362 metrekare, zemin katı 522 metrekare, 1. Kat 522 metrekare çatı katı ise 146 metrekare olmak üzere toplam 1553 metrekare olacak.


500 KİŞİLİK SALON


Kültür merkezinde fuaye, sergi salonu, gelin odası, fitness salonu, 5 sınıflık KO-MEK ve mescit yer alacak. 668 metrekareden oluşan C blok ise 500 kişilik düğün salonu olarak tasarlandı. Kültür merkezi çevre düzenlemesi ile birlikte15 araçlık otoparkı oluşturulacak. Çevre düzenlemesinde süpürgeli saha betonu kullanılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön