Kent Haberleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 181 gayrimenkul satacak!

Büyükşehir Belediyesi atıl durumda olan, takas, devir ve borç karşılığı devir amacı ile satış kararı aldığı 181 gayrimenkul için meclisten encümen ve Başkan’a yetki isteyecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin 13 Ağustos Perşembe günü yapılacak olan meclis toplantısında belediyeye ait olan İzmit, Kartepe, Başiskele ve Karamürsel’de bulunan 181 taşınmazın satışı için encümene ve Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’na yetki verilecek. Büyükşehir Belediyesi 181 taşınmazı takas, devir, borçlarının karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu’na devir amacı ile kullanacak. Taşınmazların büyük bölümü konutlardan oluşuyor.


YETKİ VERİLECEK


Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak atıl durumda bulunan 181 taşınmazın değerlendirilmesi için satış kararı çıkartıldı. Meclise getirilecek olan kararda 126’ı Karamürsel, 28’i İzmit, 26’sı Başiskele ve 1 tanesi Kartepe’de olmak üzere toplam 181 taşınmaz Büyükşehir tarafından satılacak. Alınan satış kararında Büyükşehir taşınmazları ihtiyaç olması halinde takas yapmak, kamu kurum ve kuruluşlarına bedeli karşılığı vermek ve SGK’ya olan borçlarının karşılığında devretmek amacıyla kullanacak. Devir ya da takas işlemlerinin erken yapılması için alınan kararın hayata geçmesi için meclis, Başkan Karaosmanoğlu ve encümene yetki verilecek.


Demokrat Kocaeli