29 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir'den inşaat malzemesi yardımı!

Kocaeli Büyükşehir'den inşaat malzemesi yardımı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, kırsal mahallelere yönelik hizmetlerine devam ediyor. Kocaeli'deki 12 ilçenin kırsal mahalleleri başta olmak üzere Kocaeli genelinde yapılan inşaat malzemesi yardımları sayesinde, köylülerin ihtiyaçları gideriliyor.




Kocaeli’nin her noktasında hizmet hamlesine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köyleri modern görünüme kavuşturmak için yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ile yürütülen çalışmalar sayesinde, özellikle köylerin ortak kullanım alanlarında yapılması gereken bütün hizmetler tek tek hayata geçiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki ortak alanların onarımı ve inşasını da yapıyor.

CAMİLERİN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI


Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bu kapsamda yapılan çalışmayla 9 yılda köylerin önemli ihtiyacını gidermiş oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 9 yılda köylere 477 adet köy fırını inşa etti. 256 camiye yeni çelik minare, 134 camiye yeni şadırvan, 24 camiye ise gasilhane yapıldı. 350 mezarlığın çevre düzenlemesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

 

KÖY OKULLARI ONARILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylere ortak kullanım alanlarının inşasının yanı sıra daha önceden yapılan ortak kullanım alanlarının da onarımı yapıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmalarda 746 cami, 359 imam evi, 81 kuran kursu, 77 Şadırvan, 16 gasilhane, 77 muhtarlık binası, 67 okul, 19 köy fırını ve 175 sosyal tesisinin onarımı inşa edildi. Köylerdeki 17 eski okul ve eski lojmanların onarımı yapılarak sosyal tesise dönüştürüldü.


Geri Dön