27 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.



Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile hak sahipleri arasındaki anlaşma tamamlanmak üzere. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Gövdemi altına koydum” dediği projede toplam anlaşılan arsa payı 77 bin 328 metrekareyi yani yüzde 90’ı geçti.Bu kentsel dönüşümde uzlaşma oranında rekor olarak kabul edildi. 

929 KONUT İÇİN HAK SAHİPLERİYLE UZLAŞMA

İtfaiye ya da ambulansın giriş yapamadığı çarpık kentleşmenin üst seviyede olduğu Cedit’te inşa edilecek olan 1105 konuttan 929 konutun hak sahipleri ile uzlaşma işlemi bitti. Yüz yüze görüşme yapılan hak sahibi sayısı 1.506 kişiye yani yüzde 90’a geldi. 

Kira yardımları başladı 

Haziran ayında yıkım işlemlerine başlanan projede tahliyeler devam ediyor. Yıkılacak konutları boşaltan hak sahiplerine kira yardımları yapılmaya başlandı.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

1360 KİŞİ SÖZLEŞME İMZALADI

Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile sözleşme imzalama işlemlerini sürdürüyor. Uzlaşma sürecinin başlamasından bugüne 1506 kişi ile görüşme yapan Büyükşehir, 1360 kişi ile sözleşme imzaladı. 106 kişi ile de uzlaşılırken veraset gibi hukuki sebeplerle sözleşme süreci sürüyor. Toplam uzlaşılan alan ise 77.460,61 metrekareye ulaştı. Ödenecek toplam bedel ise 30 milyon TL'ye geldi. 

1105 DAİRE İNŞA EDİLECEK

Proje dahilinde 1105 daire ve ticari alan inşa edilecek. Daireler 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak ve yatay mimariyle inşa edilecek. Konutlar arazinin ve kentin siluetini bozmayacak şekilde yapılacak. 

TOKİ İzmit Cedit projesinin ihalesi yapıldı!


Geri Dön