27 / 04 / 2024

Kocaeli Cedit sakinleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor!

Kocaeli Cedit sakinleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm dahilinde yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



Kocaeli’ ye bağlı Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde kapsamında depreme karşı güçsüz evlerin yıkımına başlıyor. Enkocaeli'nde geçen haber göre; kentsel dönüşüme giren Cedit Mahallesi sakinleri evlerinden ayrılarak yeni konutlarına taşınıyor. Bir taraftan yeni evine kavuşma heyecanı yaşayan ev sahipleri ayrıldıkları için bir hayli üzülüyor. Mahallede uzun zamandır yaşayan Selma Arslan Cedit' te geçirdiği günleri anlattı.

Özel gereksinimli oğluyla birlikte yaşayan Selma Arslan eski konutlarında yaşadıkları güçlükleri anlatırken bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin yanlarında olduğunu söyledi. Selma Arslan, ‘’Tekrar eski mahalleme, komşularıma kavuşmayı iple çekiyorum. Yeni evimizde ilk misafirim Tahir başkanım olsun isterim. Bir çayımızı içsin isterim’’ diye konuştu.

''Cedit’in kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı''

Çocukluğundan beri Cedit' te yaşadığını belirten  Arslan, “Eşim Murat Arslan, 15 yıl önce vefat etti. 2 çocuğumla burada hayat mücadelesi verdim. Eşimi bu evde kaybettim, çocuklarımla bu evde yaşadım’’ sözleriyle yaşadığı sıkıntıları aktardı. Arslan, “Oğlum Hakan 11 yıldır Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası. Hakan’ı burada akülü arabayla bile dolaştıramadım. Hayatım burada çok zordu. Kolaymış zannediyordum ama çok zordu. Gerçekten Cedit’in kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı. Ben çok memnunum bu kentsel dönüşümden” dedi.

Kocaeli Cedit sakinleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor!

''İlk misafirim Tahir Başkanım olsun''

Kentsel dönüşüme giren mahallesinden ayrılırken yaşadığı evin fotoğraflarını çekip duygulanan Arslan, en çokta özel bakıma muhtaç çocuğu Hakan için seviniyor. Yaşadıkları mahallede engellilere uygun yolların olmadığını belirterek her zaman bu şartlara uygun bir evde yaşamak istediğini söyledi. Yeni evlerini teslim aldıkları zaman ilk misafirinin Tahir Büyükakın’ nın olmasını dilediğini söyleyen Arslan, “Büyükşehirden çok memnunum. İlk misafirim Tahir Başkanım olsun isterim. Bir çayımızı içsin isterim” diye konuştu.

''Büyükşehir’den çok destek aldım''

Kocaeli’de kas hastalıkları tedavi merkezi olmadığı için oğlunu Büyükşehir’den aldığı destekle Antalya’ya götürdüğünü aktaran Arslan, bu süreçte Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce verilen yardım için şöyle konuştu: “Eşim öldüğünden beri Büyükşehir’den çok destek aldım. Haftada iki gün Büyükşehir’in arabasıyla fizik tedaviye götürüyorum. Yine Büyükşehir'in ambulansıyla tedavi için Antalya’ya gidiyoruz. Hastalandığında da Büyükşehir'in ambulansı yine ayağımıza geliyor. Büyükşehir’den evde özbakım ve banyo ihtiyacı için dahi geliyorlar.”

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 


Geri Dön