Kent Haberleri

Kocaeli depreme hazırlıklı olmalı!

Kocaeli İnşaatçılar Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği (KİMEDER) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Gedikoğlu, Türkiye'de acilen "deprem bakanlığı" kurulması gerektiğini bildirdi.

Sektördeki yanlışların önüne geçmek için KİMEDER'i kurduklarını vurgulayan Gedikoğlu, faaliyetlerini 1994 yılından bu yana sürdürdüklerini belirtti. Dernek olarak 1998 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde bir deprem konferansı gerçekleştirdiklerini anlatan Gedikoğlu, konferansın ardından paylaştıkları bildirgede Kocaeli'nde yapılan inşaatlarda imalat ve malzeme hataları ile çalışan usta, kalfa ve diğer personellerin yetersizliğini sıraladıklarını vurguladı. Gedikoğlu, "Aynı şiddette bir deprem meydana gelse Kocaeli buna hazırlıklı değil. O gün söylediğimiz gibi bugün de aynı şeyi söylüyoruz, Türkiye'de depremin etki ve zararlarını en aza indirmek amacıyla 'deprem bakanlığı' kurulmalı. Bakanlık olmaz ise müsteşarlık kurulmalı. Biz konu ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yetkili mercilerle görüşmeler yapıyoruz. Elimizde hazırlamış olduğumuz bilimsel raporlar var" dedi. 


"Arap yatırımcıları çekmek istiyoruz" 

Kocaeli'nin ülkenin öncü sanayi kenti olduğunu vurgulayan Gedikoğlu, Arap yatırımcıları kente çekmek istediklerini açıkladı. Önümüzdeki yıl Arap işadamlarına yönelik bir organizasyon düzenleyeceklerini söyleyen Gedikoğlu, "Araplar ile olan kültürel, tarihi ve dini bağlarımız nedeniyle onlarla da münasebet kurmak istiyoruz. Dernek olarak 20-25 ülkeden sektörel yelpazeyi geniş tutarak, 200 kadar işadamını burada ağırlamaya hazırlanıyoruz" diye konuştu. 


Dünya