06 / 05 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı!

Toplam 45 bin 855 metrekare alanda kurulacak olan Kocaeli Devlet Hastanesinin temeli, dün düzenlenen törenle atıldı. Toplam 326 yataklı olacak hastane binasında, 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatak ve 27 adet de yoğun bakım yatak bulunacak.



Uzun süredir yapımı ile ilgili çalışmaların devam ettiği Kocaeli Devlet Hastanesi'nin temeli, dün Bakan Fikri Işık'ın katıldığı törenle atıldı. 29 Ekim 2016 yılında tamamlanması planlanan hastanenin 58 milyon TL'ye mal olması bekleniyor Yapımını Sağlık Bakanlığı ile TOKİ'nin üstlendiği Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının temeli, dün düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine protokol de büyük ilgi gösterdi. Programa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, AKP Kadın Kollan Genel Başkanı Sibel Gönül, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Elif Güler Kazancı, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Binici ve davetliler katıldı. 


2016'DA HİZMETE GİRECEK 


Temeli atılan Kocaeli Devlet Hastanesi Yeni Hizmet Binası toplam 45 bin 855 metrekare kapalı alanda kurulacak. Hastanenin bina oturum alanı ile 5 bin 952 metrekare olacak. Arsa alanı ise 27 bin 27 metrekare olarak açıklandı. 


Toplam 326 yataklı olacak olan yeni hastane binasında, 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatak ve 27 adet de yoğun bakım yatak sayısı bulunacak. Maliyeti 58 milyon 540 bin lira olarak belirtilen binanın 29 Ekim 2016 tarihinde hizmete girmesi bekleniyor. 


SIRADA FARABİ VE GÖLCÜK VAR 


Törende konuşan Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli Devlet Hastanesi'nin bölgeye sağlık hizmeti sunan en başarılı kuruluşlardan birini olduğunu belirterek, yeni hizmet binası ile bölgeye daha fazla hizmet verileceğini söyledi. AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül de, "Standardı yüksek bir proje olacak. 

Vatandaşlarımızın hastanelere düşmemesini diliyoruz, ama düştüklerinde de kaliteli hizmeti almalarını istiyoruz. Sırada Farabi ve Gölcük Devlet hastaneleri var" dedi. 


YENİ BİNA HAYIRLI OLSUN


 "Sağlık konusunda önemli bir hizmet hayata geçiriliyor. Kocaeli, bütün değerleri ile hızla gelişen, insanına hizmeti amaçlayan yönetimi ile büyük bir mutluluğu yaşıyor. Kocaeli Devlet Hastanesi, yeni hizmet binasına kavuşacak" diye konuştu. 


"HARVARD'DA KONU OLDU" 


Kocaeli için önemli bir projeye imza attıklarını dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde Türkiye'de dönüşümün yaşandığını dile getirdi. Altyapı, ulaşım, sağlıkta birçok başarıya imza attıklarını dile getiren Işık, "Sağlıktaki hizmetleri bizden önceki 12 yılla değil, 140 yıl ile karşılaştırmak durumundayız. Sağlığın nerelere geldiğini yurtdışına çıkınca anlıyoruz. 

Gurbetçilerimiz Türkiye'ye geldiğinde Avrupada sağlık hizmetlerini anlatırdı. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, bugün Türkiye'nin sağlıktaki dönüşüm başarısı Harvard Üniversitesinde konu oluyor" dedi. 


"YANIK ÜNİTESİ YOKTU" 


Sağlıktaki en önemli gelişmelerin Kocaeli'de yaşandığını da belirten Işık, Sağlıktaki gelişmelerden dolayı Türkiye, Avrupa'daki gurbetçilerimizin bile ameliyat veya muayene olmak için tercih ettiği ülke oldu. Sağlıktaki dönüşümün en çarpıcı verilerini Kocaeli'de görmek mümkündür. 


Kocaeli'de 9 devlet hastanesi, 1 eğitim araştırma hastanesi, 15 özel hastanesi, 1 askeri hastane, 18 tıp merkezi, 140 tane de aile sağlığı merkezimiz var. 2002'de sağlık çalışanı sayısı 4 bin 274 iken, bugün 11 bin civarında. 2002'de yatak sayısı bin 961, bugün ise bu sayı 4 bin 300. Sanayinin bu kadar fazla olduğu şehirde yanık ünitesi yoktu. Şimdi 13 yataklı yanık ünitesi var. Farabi'de ise 8 yataklı yanık ünitesine sahibiz" dedi. 


12 SENE ÖNCEKİ YATIRIMLAR 


Kocaeli'yi şehir hastaneleri ile tanıştıracaklarının altını çizen Işık, şöyle konuştu: "Cephanelik bölgesinde bin 180 yataklı hastanemizin temelini 20 Mayıs'ta atacağız. Bunun dışında ileri düzeyde rehabilitasyon ruh hastalıkları hastanesi ile kadın doğum hastanesi de olacak. Orası Kocaeli'nin kampus hastanesi olacak. Kocaeli Devlet Hastanesi'ni çok önemsiyoruz. İnşaatın maliyeti 58 milyon TL olacak. Cihazları ile bu rakam daha da artacaktır. 12 sene önce Kocaeli'de yapılan sağlık yatırımlarının tamamı 60 milyonu bulmuyordu." 


Kocaeli



Geri Dön