28 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kocaeli Devlet hastanesinin kaba inşaatının bitmesinin ardından başlayan dış cephe çalışmalarının yüzde 60'ı, ince işlerin yüzde 70’i bitti. Hastane inşaatında 29 Ekim için son çalışmalar yapılıyor.



Kocaeli Devlet hastanesinin geçtiğimiz yıl başlayan inşaatı bitme aşamasına geldi. Kaba inşaatı biten ve ış cephe katlaması ve ince işlerin devam ettiği hastane Elron ve Tema İnşaat tarafından söz verilen 29 Ekim tarihinde teslim edilecek. 50 milyon 540 bin lira mal olan hastanenin yüzde 40 dış cephe, yüzde 30 ince işler ve elektromekanik işlerin bitmesinin ardından hastanenin taşınma çalışmaları başlayacak. Hastane tamamen taşındıktan sonra firma Onkoloji binası dışında tüm eski binaları yakarak çalışmasını bitirecek.


İŞLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ BİTTİ

1999 depreminde hasar gören ve artık sağlıklı hizmet verilmeyecek duruma gelen Kocaeli Devlet hastanesine yeni hizmet binası yapılması için 8 Mayıs 2015 tarihinde inşaat temelleri atıldı. 50 milyon 540 bin liraya Elron ve Tema İnşaat ortaklığında başlatılan hastane inşaatında artık sona geldi. Kaba inşaatı tamamen biten hastanede dış cephe kaplaması ve izolasyon yüzde 60, alçı, sıva, boya, seramik, fayans, alçıpen gibi ince işlerin yüzde 70’i, elektromekanik, tesisat çalışmaları da bitmek üzere.


YIKIMLARDA YAPILACAK

Dış cephe, ince işler ve elektromanyetik çalışmaların bitmesinin ardından hastanenin için dizayn çalışmaları yapılacak. Burada sadece şirket hastane girişi ve hasta kabul noktalarını yapacak. Hastanenin taşınma işlemlerinin planlanıp sona ermesinin ardından acil servis, idari ve genel cerrahinin bulunduğu bina tamamen yıkılacak, sadece onkoloji binası kalacak. Elron ve Tema ortaklığı yıkımları gerçekleştirdikten sonra işini tamamlamış olacak. Ancak hastane 29Ekim’de teslim edilecek şekilde şu anda belirlenen programla devam ediyor.


YENİ BİR HASTANE OLACAK

Hastane tamamlandığında kent, 320 yataklı yeni bir hastaneye kavuşacak. Akıllı bina sistemi ile yapılan yeni hastane 42 bin metrekare alanda 6 katlı olarak inşa edildi.. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında onkoloji, yoğun bakım ve diyaliz dahil olmak üzere toplam 326 yatağı olacak yeni hastanede 1500 metrekarelik acil servis de yer alıyor. 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatağı, 27 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede 1200 personelin çalışması planlanıyor.



Demokrat Kocaeli



Haber Manşet Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Önceki yıl mayıs ayında temelleri atılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı yapım çalışmaları 9 günlük bayram tatilinin ardından hız kesmeden devam ediyor. Hastanenin 29 Ekim tarihinden önce tamamlanması bekleniyor


Elron İnşaat ve Tema İnşaat ortaklığında yapımı devam eden Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatının geçtiğimiz ay kaba inşaatı ve çalışmalarının yüzde ellisinden fazlası tamamlanmıştı. 9 günlük bayram tatili nedeniyle yapımına ara verilen ve dün itibariyle çalışmalarına yeniden devam edilen hastane inşaatının 29 Ekim tarihinden önce tamamlanması bekleniyor.

 

63 MİLYON 844 BİN LİRA


Şantiye Müdürü Gökay Yolcu’nun verdiği bilgilere göre, 280 araçlı açık otopark kapasitesi bulunan bina şiddetli depremlere karşı ayakta durabilecek özellikte inşa ediliyor. İnşaatın ihale bedeli ise 63 milyon 844 bin lira. 6 bloktan oluşan hastane inşaatı tamamlandığında 9 ameliyathane, 27 yataklı yoğun bakım ünitesi, 19 poliklinik ve 330 yatakla hizmet verecek. 7 bin 643 metrekare oturum alanında yapılmış olan inşaatın kapalı alanı ise 45 bin 28 metrekare. Ayrıca hastanede 246 araç alacak şekilde açık otopark alanı ve 305 metrekare sığınak alanı bulunacak


Manşet Kocaeli


Geri Dön