02 / 05 / 2024

Kocaeli Doğantepe’ye semt konağı yapılıyor!

Kocaeli Doğantepe’ye semt konağı yapılıyor!

Mahalle halkının isteklerinin yerinde tespiti, bunun yanı sıra, bayanlara yönelik el sanatları kursları, sağlık seminerleri, gençlere yönelik hizmetlerin sunulması amacıyla yapımlarına başlanan semt konakları hızla devam ediyor.



Hizmetlerin mahalle bazında yaygınlaşması ve mahalle halkının isteklerinin yerinde tespiti, bunun yanı sıra, bayanlara yönelik el sanatları kursları, sağlık seminerleri, gençlere yönelik hizmetlerin sunulması amacıyla yapımlarına başlanan semt konakları Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın verdiği talimatlar doğrultusunda hızla devam ediyor.


Sağlık, eğitim ve el sanatları gibi etkinliklere ev sahipliği yapan semt konakları düzenlenen programlarla mahalle halkının ilgi odağı oluyor. Köyden mahalleye dönüşen Başiskele’nin yeni mahallelerinden Serindere mahallesine kazandırılan konaktan sonra şimdi Doğantepe Mahallesine kazandırılan semt konağının inşaatı hızla sürüyor.


Ekibiyle birlikte inşaatı gezen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, “Semt Konakları ve Sosyal Yaşam Merkezlerinde çocuklara ve gençlere etüt faaliyetleri ile katkı sağlanarak derslerine yardımcı olunuyor, milli ve manevi değerlerimizin farkındalığını oluşturmak amacıyla hizmet veriliyor. Bayanlara yönelik el sanatları konularında kurslar düzenleniyor. Mahallenin arasında sosyalleşme ve diyalogların gelişmesi için semt konakları büyük önem arz ediyor” dedi. 


Doğantepe Mahallesi Semt Konağı ve Sosyal Yaşam Merkezi toplam 400 m² alan ve 4 derslikten oluşuyor. Eylül ayında bitmesi planlanan semt konağının bölgeye kazandırılması ile mahallenin çocuk, genç, yetişkin tüm sakinleri her türlü etkinlik ve organizasyonlarına katılabilecekleri gibi eğitim sınıflarından da yararlanabilecekler. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön