01 / 05 / 2024

Kocaeli genelinde 123 kilometre yürüyüş yolu yapıldı!

Kocaeli genelinde 123 kilometre yürüyüş yolu yapıldı!

Kocaeli genelinde mevcut doğa yürüyüş parkurlarını düzenleyen ve bunlara yenilerini ekleyen Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde spor yapmak, yürümek, doğayla baş başa kalmak isteyenlere alternatifler üretiyor...




Kocaeli genelinde mevcut doğa yürüyüş parkurlarını düzenleyen ve bunlara yenilerini ekleyen Büyükşehir, kent genelinde spor yapmak, yürümek, doğayla baş başa kalmak isteyenlere alternatifler üretiyor.


Samanlı Dağları, Sapanca Gölü ve Ballıkayalar gibi tabiat harikalarına sahip Kocaeli’de yaz-kış demeden istediğiniz her gün ve her anda yürüyüş yapabilir, doğayla baş başa kalabilirsiniz. Bunun için Büyükşehir’in yeniden düzenlediği veya kentin dört bir köşesinde oluşturduğu yeni yürüyüş yollarına yönelmeniz yeterli. 


Büyükşehir Belediyesi, bu güne kadar Kocaeli genelinde 60 adet yürüyüş yolunu hayata geçirdi. Büyükşehir’in Kocaeli’de oluşturduğu yürüyüş yolları birbirine eklendiğinde 123 bin 881 metreyi buluyor.


Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yollarının yanı sıra bisiklet yollarına da önem veriyor. Başarılı öğrencilere binlerce bisiklet dağıtan Büyükşehir, yürüyüş yollarının yanı sıra vatandaşlarımız için bisiklet yolları da oluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir’in kent genelinde hayata geçirdiği bisiklet yollarının uzunluğu ise 33 bin 947 metreyi buluyor. Sağlıklı insanlar sağlıklı kentlerde yaşar anlayışıyla hareket ettiklerini her fırsatta dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, yürüyüş sporuna büyük önem veriyor. Kocaeli’nin her köşesindeki doğal yürüyüş ortamlarını dolaşan ve bunların hayata kazandırılmasında öncülük eden Başkan Karaosmanoğlu, haftanın üç günü kent genelinde vatandaşlarla doğal yaşam yürüyüşlerine katılıyor.



Kocaeli Pusula



Geri Dön